112-nieuws: fietsster gewond bij val • 2500 Cobra's in bestelbus - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: fietsster gewond bij val • 2500 Cobra's in bestelbus

15 december 2021 om 06:29 • Aangepast 16 december 2021 om 10:25
nl
In dit liveblog hielden we je woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. De hele dag praatten we je hier bij over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

De hoofdpunten:

  • Een man uit Maren-Kessel vervoerde ruim 2500 Cobra's.
  • Vrachtwagen op de A67 is in brand gevlogen.
  • Op een parkeerplaats in Valkenswaard raakte een auto beschadigd door een brand.
  • Een 24-jarige bestuurder is zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A27.

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten.

21.40

Fietsster komt zwaar ten val

Op de Westerhovenseweg in Valkenswaard is een fietsster zwaar ten val gekomen. Haar man fietste naast haar. Er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde niet te landen. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
18.25

Camerabeelden vuurwerkjongeren

De politie heeft camerabeelden van twee jongemannen die worden verdacht van vuurwerkincidenten in Boxmeer. Zij krijgen een week de tijd om zich te melden op het bureau, anders worden de herkenbare beelden verspreid.

Wachten op privacy instellingen...
18.09

14 tips over geweldaddige overval Steenbergen

De politie heeft een dag na de uitzending van Opsporing Verzocht veertien tips binnen over de zeer gewelddadige overval in Steenbergen. De meeste tips gaan over de witte Volkswagen Transporter.

18.00

Stroomstoring Etten-Leur is opgelost

De stroomstoring in Etten-Leur is weer opgelost.

16.30

Stroomstoring in Etten-Leur

In delen van Etten-Leur is een grote stroomstoring gaande. Volgens Enexis moet de storing rond 18.15 uur weer verholpen zijn.

16.20

Ruim 2500 Cobra's in bestelbus

Een 31-jarige man uit Maren-Kessel is maandag opgepakt nadat er in zijn bestelbus ruim 2500 Cobra's waren gevonden. Dat gebeurde rond 11.00 uur bij een controle op de Graafsebaan. De man had vermoedelijk ook drugs gebruikt, zo meldt de politie.

LEES OOK: Bestelbus volgeladen met ruim 2500 Cobra’s, drie verdachten opgepakt

14.50

240 uur taakstraf voor bestuurder die wielrenner doodreed

Een 29-jarige man uit Bergeijk is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een rijverbod van een jaar. Hij reed in zijn woonplaats afgelopen januari met zijn auto een wielrenner aan. Het 46-jarige slachtoffer uit Someren overleed ter plekke.

Volgens de rechtbank is sprake van aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag. Daarvoor is de man strafbaar.

LEES OOK: Wielrenner (46) overleden na botsing met auto: 240 uur taakstraf

14.48

Zes jaar cel voor Tarik G. vanwege mensenhandel

Tarik G. uit Heeswijk-Dinther is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan mensenhandel. Hij heeft op een kwalijke manier misbruik gemaakt van de kwetsbare positie van de slachtoffers, met als doel financieel gewin.

LEES OOK: Tarik G. krijgt 6 jaar cel voor mensenhandel

14.45

Vermiste man (83) tijdens zoekactie gevonden door persfotograaf

Persfotograaf Bart Meesters uit Helvoirt heeft dinsdagavond een 83-jarige vermiste man gevonden. De man is tijdens een wandeling vermoedelijk gevallen en kwam vast te zitten in de modder. Meesters ging samen met een andere fotograaf opzoek naar de man, na een burgernetmelding. Niet voor een foto, maar gewoon om te helpen. Dat hij de man vond, was puur toeval.

LEES OOK: Vermiste man (83) tijdens zoekactie gevonden door persfotograaf

13.53

Illegale vreemdelingen ontdekt op schip in Moerdijk

Woensdagochtend zijn twee illegale vreemdelingen ontdekt aan boord van een schip in de haven van Moerdijk. Het gaat om twee Algerijnen van 28 en 31 jaar oud. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. Er wordt nog verder onderzoek gedaan.

13.50

Hennepkwekerij in flat in Oosterhout

De politie heeft woensdagochtend in een flat aan het Paterserf een hennepkwekerij ontdekt. Dat gebeurde naar aanleiding van een tip. Er stonden 96 potten met de kluiten van planten en de hennep hing aan staalkabels te drogen. De 60-jarige bewoner krijgt een proces-verbaal.

12.57

Vrachtwagen botst tegen viaduct Breda

Op de Franklin Rooseveltlaan in Breda is een vrachtwagen tegen een viaduct gebotst. De weg is deels afgesloten voor verkeer vanaf de A27 richting de A16.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
12.52

Brand bij sigarettenfabriek Eindhoven

In een sigarettenfabriek aan de Ruysdaelbaan in Eindhoven brak woensdagmiddag een brand uit. Die zou zijn ontstaan in de afzuiginstallatie. Het bedrijf had de brand samen met de brandweer snel onder controle.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision.
11.57

Politie heeft 14 tips gekregen over gewelddadige overval Steenbergen

De politie heeft tot nu toe 14 tips gekregen over de gewelddadige overval in Steenbergen. In tv-programma Opsporing Verzocht waren dinsdagavond namelijk beelden te zien van de overval in begin oktober. Daarbij overmeesterden vier mannen met bivakmutsen de bewoners van het huis.

Wachten op privacy instellingen...
08.58

Ongeluk op A50 veroorzaakt file

Op de A50 van Eindhoven naar Arnhem is bij Oss een ongeluk gebeurd. Dat veroorzaakt een file van zo'n acht kilometer. Verkeer staat rond negen uur ruim drie kwartier stil.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Vrachtwagenbrand op de A67

Op de A67 bij Asten is een vrachtwagen in brand gevlogen. Volgens een correspondent zou de lading in brand staan. De brandweer is rond zes uur bezig de boel te blussen. De oorzaak van de brand zou een warm gelopen as of kapotte band zijn geweest.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.

De chauffeur hoorde een klap en heeft toen zijn wagen op de vluchtstrook gezet. Bij controle zag hij een rood gloeiende as en een brandende band. Vervolgens koppelde hij de combinatie los. Rond zeven uur was de brand geblust. Op dat moment werden schermen om de aanhanger gezet. De berging zal namelijk later vandaag gebeuren omdat de aanhanger niet verplaatst kan worden.

Wachten op privacy instellingen...

Eén rijbaan in de richting Eindhoven was dicht. Dit zorgde op het hoogtepunt van de file voor bijna een uur vertraging vanuit Venlo in de richting Eindhoven. Tussen de afrit Helden in Limburg en Asten stond het vast. Rond halfacht moesten weggebruikers nog zo'n twintig minuten extra geduld hebben.

Wachten op privacy instellingen...
00.00

Auto beschadigd door brand

Op een parkeerplaats aan de Kreijenbeek in Valkenswaard raakte rond middernacht een auto beschadigd door een brand. De schade viel mee omdat het omwonenden volgens een correspondent lukte de auto weg te duwen. Het probleem bleek onder de auto te zitten. Op de parkeerplaats werden losse onderdelen gevonden. De brandweer had de boel snel onder controle.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
22.00

Automobilist zwaargewond na ongeval op A27

Op de A27 bij de afrit Oosterhout Zuid, gezien vanaf Hooipolder richting Breda, is dinsdagavond bij een eenzijdig ongeval rond 21.00 uur een 24-jarige automobilist zwaargewond geraakt. Hij was frontaal tegen een wegobstakel gereden. Het slachtoffer zat bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Hij was volgens de politie niet aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Het ongeval op de A27 (Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).
Het ongeval op de A27 (Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone