Meer prikhallen in Brabant: hier kan jij jouw booster halen

17 december 2021 om 15:10 • Aangepast 20 december 2021 om 16:07
nl
De GGD's in Brabant schalen fors op om de boosterbelofte van coronaminister Hugo de Jonge waar te maken. Iedere volwassene die wil, moet in januari z'n prik kunnen halen. In onze provincie kan dat straks op veertien boosterprik-locaties. Dat zijn er nu nog tien.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

De mouwen opstropen en gaan. Zo verwoordde directeur Ellis Jeurissen van GGD Brabant-Zuidoost de megaklus die de gemeentelijke gezondheidsdiensten deze week kregen. Miljoenen mensen komen binnen anderhalve maand langs de GGD-hallen om de boosterprik te krijgen. Zo moeten de gevolgen van de vlugge opmars van de besmettelijkere Omikron-coronavariant binnen de perken blijven.

Vier nieuwe boosterprik-locaties
Voor de Brabantse GGD's is dat een hels karwei. Zij nemen nu versneld meer vaccinatielocaties in gebruik. In Bergen op Zoom, Cuijk en Tilburg zijn werknemers druk bezig om nieuwe priklocaties operationeel te krijgen. Vandaag heropent bovendien de locatie Brabanthallen in Den Bosch de deuren. Ook worden openingstijden van bestaande prikhallen verruimd.

GGD West-Brabant (drie locaties) en GGD Brabant-Zuidoost (twee locaties) kiezen ervoor op een beperkt aantal plaatsen veel boosterprikken te zetten. Dit gebeurt onder meer in zogenoemde XXL-hallen. Dat is volgens hen effectief. GGD Hart voor Brabant (negen locaties) heeft juist meer verspreid over het gebied kleinere priklocaties. "Dichtbij onze inwoners", schrijft de GGD.

223.000 prikken per week
Eenmaal opgeschaald hopen de drie GGD's in totaal 223.000 prikken per week te kunnen zetten. Specifieke doelgroepen kunnen terecht in diverse ziekenhuizen, waaronder het Jeroen Bosch en Bernhoven.

Bekijk hier waar jij bij de GGD je boosterprik kan halen. Tekst loopt door onder de kaart.

Wachten op privacy instellingen...

Oud-medewerkers werven
Om de prikhallen te bemannen, hebben GGD's massaal personeel nodig. Landelijk groeit de benodigde capaciteit van 18.000 naar 27.000 mensen. Defensie stelt 1.500 medewerkers beschikbaar.

GGD Brabant-Zuidoost werft vooral oud-medewerkers die terugkomen, via uitzendbureaus en sociale media. Via ggdreservisten.nl hebben zich in deze regio 550 geïnteresseerden gemeld. Zij worden nu gescreend. GGD Hart voor Brabant laat weten 'heel veel tijdelijke medewerkers' te werven. Vaccins, die begin dit jaar nog schaars waren, zijn er volgens een woordvoerder genoeg.

Wie een boosterprik wil, moet daarvoor telefonisch of online een afspraak maken.

LEES OOK:

Snel boosteren vereist volgens GGD strenge regels: 'Mouwen opstropen'

Zo lastig is het om een afspraak te maken voor een boosterprik

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.