Eftelingmaaltijden en Beekse Bergen-friet voor klanten van de voedselbank

23 december 2021 om 17:46 • Aangepast 31 december 2021 om 13:11
nl
Klanten van de voedselbank in Tilburg krijgen de komende tijd maaltijden van de Efteling en friet van de Beekse Bergen. Het pretpark en de dierentuin moeten dicht en hebben daarom eten over dat ze nu zelf niet kunnen gebruiken. "We zijn er hartstikke blij mee", zegt Martin de Kok van de Tilburgse Voedselbank.
Profielfoto van Fieke NobelProfielfoto van Hans Janssen
Geschreven door
Fieke Nobel & Hans Janssen

Beekse Bergen bracht diepgevroren friet. De schenking van de Efteling bestaat uit verschillende soorten ingrediënten. "Alles wat je in het pretpark in de stalletjes kan kopen en wat niet houdbaar is", vertelt Martin.

De attractieparken dachten aan de voedselbank omdat ze eerder al eens samenwerkten. "Een paar jaar geleden konden onze klanten op kosten van de gemeente naar de Efteling en Beekse Bergen. De contacten zijn nog altijd warm."

Andere horeca
Horecaondernemer Johan de Vos riep na de jongste persconferentie van het kabinet op om bederfelijke waar te schenken aan de voedselbank. De voedselbanken in Brabant merken nog niet dat er veel gehoor wordt gegeven aan deze oproep, blijkt uit een belronde van Omroep Brabant. "Wij hebben wel gemerkt dat de horeca voorzichtig heeft ingekocht en vele zaken gaan werken via catering. Na de feestdagen verwachten wij wel diverse aanbiedingen van voedsel, maar momenteel is het wat horeca betreft rustig. Alleen via groothandel komen er gelukkig wel diverse producten binnen", zo laat Harrie van der Burgt weten.

'Blij met alle voedsel'
De voedselbank in Eindhoven heeft wel van verschillende horecaondernemers vers voedsel ontvangen. "Weliswaar niet in de mate zoals bij de lockdown in maart vorig jaar, maar het mag duidelijk zijn dat we blij zijn met alle voedsel, vers en lang houdbaar, dat ons aangeboden wordt", vertelt voorzitter Ron Baken. Zijn voedselbank 'profiteert' ook van geld- en voedselinzamelingsacties van scholen, bedrijven en instellingen.

Voorzitter Piet Coolegem van de Voedselbank Oss: "Ik merk er nog heel weinig van, maar meestal zie je dat pas na de feestdagen. Na Pasen krijgen wij paaseitjes die over zijn en na Sinterklaas de taai taai popjes. Maar ik heb de stille hoop dat de horeca zelf de ingeslagen voorraad kan gebruiken, door het bijvoorbeeld te verwerken in pakketten of kant-en-klaarmaaltijden."

LEES OOK:

Voedselbank verandert in soort supermarkt met aparte koffiehoek

Eenmalige subsidie voor uitdelen menstruatieproducten in Tilburg

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.