Nog voor de booster-plicht snel naar Oostenrijk: 'Het is hier heerlijk'

24 december 2021 om 14:41 • Aangepast 27 december 2021 om 08:52
nl
Halsoverkop reisde Michelle Mutsaers uit Breda naar Oostenrijk. Ze reed er samen met vrienden heen, een dag voordat het land alleen nog reizigers ontvangt die een boosterprik hebben gehad. Nederland is nog niet zo ver met de boostercampagne, waardoor veel sneeuwvakanties in het water vallen.
Profielfoto van Freek van der VenneProfielfoto van Fieke Nobel
Geschreven door
Freek van der Venne & Fieke Nobel

Donderdag om halfdrie vertrok Michelle richting Oostenrijk en acht uur later waren ze de grens over. Ze zagen in Nederland de geruchten over de aangescherpte eisen en toen zijn ze eerder vertrokken dan ze van plan waren.

Onderweg was het ontzettend rustig, ook met Nederlanders. Ook op de skipiste zijn ze nog niet veel landgenoten tegengekomen. "Er staan wel wat auto's met Nederlandse nummerplaten bij ons appartementencomplex maar of zij ook eerder in de auto zijn gestapt weet ik niet."

"Het is hier heerlijk!"

De vakantie van Michelle valt totaal niet in het water. "We hebben de maatregelen er graag voor over want het is hier heerlijk!" De booster-verplichting is namelijk niet de enige maatregel in het wintersportland.

Bij het inchecken moest de vriendengroep een negatieve test laten zien en een QR-code. Ook bij het kopen van een skipas was een QR-code verplicht. In de skilift moeten de wintersporters een speciaal mondkapje op.

LEES OOK:

Michelle vertrekt vlug naar Oostenrijk: 'Geen trek in 5 dagen quarantaine'

Om te skiën hoef je niet naar Oostenrijk: baan in Uden weer open na brand

Zij krijgen hun boosterprik nét voor de nieuwe maatregelen: 'Heel blij mee'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.