Jarenlang seksueel misbruik: sekteleider Robert B. krijgt vijf jaar cel - Omroep Brabant

Jarenlang seksueel misbruik: sekteleider Robert B. krijgt vijf jaar cel

30 december 2021 om 16:29 • Aangepast 31 december 2021 om 16:19
nl
De rechtbank in het Duitse Kleef heeft donderdagmiddag de 59-jarige sekteleider Robert B. veroordeeld tot vijf jaar cel voor omdat hij een vrouwelijk lid van zijn geloofsgemeenschap seksueel misbruikt heeft. Hij was eerder met de Orde der Transformanten gevestigd in Hoeven, maar verhuisde daarna naar een klooster in Goch in Duitsland.
Profielfoto van Janneke BoschProfielfoto van ANP
Geschreven door

De vrouw is nu 27 en geen lid meer van de sekte. Volgens de rechtbank heeft Robert B. haar jarenlang seksueel misbruikt, van kinds af aan. Tegen de Nederlander was acht jaar cel geëist.

Politie-inval
Het misbruik zou volgens de rechtbank zijn doorgegaan totdat de politie eind vorig jaar het voormalige nonnenklooster binnenviel, waar de van oorsprong Nederlandse sekte gehuisvest was. De politie deed de inval na signalen dat de vrouw tegen haar wil werd vastgehouden.

Ook toen de Orde der Transformanten nog in Brabant gevestigd was, gingen er geruchten van seksueel misbruik van tien kinderen. Dat zou hebben plaatsgevonden tussen 2006 en 2008 toen de orde aan het Rasopark in Hoeven gevestigd was.

Robert B. gaat in hoger beroep tegen het vonnis, laat advocaat Inez Weski weten.

LEES OOK:

Politie duikt nog eens in verleden van Orde der Transformanten

Naaktlopen, polygamie en een moordpoging: dit is de Orde der Transformanten

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.