Elf voertuigen in brand gestoken in Altena, 'hulpverleners niet gehinderd'

1 januari 2022 om 08:25 • Aangepast 3 januari 2022 om 10:40
nl
In Veen en elders in de gemeente Altena zijn tijdens oud en nieuw tien sloopauto’s en één caravan in brand gestoken. De gemeente heeft dit bekend gemaakt. In het persbericht gaat burgemeester Egbert Lichtenberg niet in op de grimmige sfeer die er in Veen is geweest. Over de schade die in vooral dit dorp is aangericht, meldt hij dat die nog moet worden geïnventariseerd. Lichtenberg zegt verder dat brandweer, politie en medewerkers van de gemeente en een takelbedrijf niet gehinderd zijn.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Daarentegen wordt het besluit om vrijdag alsnog over te gaan tot het blokkeren van de kruising waar bij traditie in Veen de meeste branden worden gesticht, niet toegelicht.

De blokken waarmee de kruising werd afgezet (foto: Ilse Schoenmakers).
De blokken waarmee de kruising werd afgezet (foto: Ilse Schoenmakers).

Lichtenberg sprak wel de hoop uit dat er ooit een jaarwisseling komt waarbij de pieper niet afgaat. Hij zou dat een mooi cadeau vinden voor alle hulpverleners die ‘zich het hele jaar inzetten voor veiligheid en gezondheid’.

Afspraken mogelijk voor 'grotere vuren'
De burgemeester van Altena laat verder weten dat het mogelijk blijft om ook 'voor grotere vuren' afspraken te maken. Volgens hem zijn die veilig en verantwoord te organiseren en geïnteresseerden zijn in de loop van het jaar welkom om dit met hem te bespreken. Hij wijst op het succes van het stoken van een vuurtje in een ton van maximaal 200 liter. Hiervan hebben 220 mensen van tevoren melding gemaakt.

In Altena is het stoken van een vuurtje en dat met familieleden en vrienden meemaken, een oud gebruik. De gemeente wil dit graag ondersteunen 'als dit op een veilige manier gebeurt, zonder overlast voor de omgeving en zonder extra kosten voor de gemeenschap', zo stelt Lichtenberg, die verder blij is dat 'veel inwoners geheel volgens de coronarichtlijnen oud en nieuw hebben gevierd'.

LEES OOK:

Vier auto's in brand in centrum Veen: 'Straatwerk helemaal naar de kloten'

Berucht kruispunt in Veen krijgt toch betonblokken

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.