Liveblog

112-nieuws: brand in flatgebouw Tilburg • vuurwapen gevonden in water

8 januari 2022 om 05:57 • Aangepast 17 januari 2022 om 16:21
nl
Ook deze zaterdag hielden we je via een liveblog op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

Dit liveblog is gesloten

21.33

Uitslaande brand in flatgebouw Tilburg

In een flatgebouw aan de Mahlerstraat in Tilburg is rond half negen een brand uitgebroken. Die ontstond in een droger. Niemand raakte gewond, maar de uitslaande brand heeft de woning wel flink beschadigd.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
21.15

Politie vindt vuurwapen in water

De politie heeft zaterdagmiddag een vuurwapen gevonden in het water van de Dommel in Den Bosch. Het wapen is in beslag genomen voor onderzoek. Het vuurwapen zou vrijdagavond tijdens een achtervolging in Den Bosch in het water zijn gegooid. Dat gebeurde ter hoogte van de Wilhelminabrug. De politie zocht vrijdagavond ook in het water, maar zonder succes.

Eerder op de dag liet de politie al weten in het water te zoeken naar een voorwerp. Het was toen nog niet duidelijk om wat voor voorwerp het ging.

19.18

Demonstratie in Uden

Nederland in Verzet demonstreert zaterdagavond in Uden tegen de coronamaatregelen. Rond zeven uur hebben rond de vijftig mensen zich verzameld op de markt. Er staan ook zeven tractoren en twee vrachtwagens. Volgens een correspondent hebben ze een lichtjestocht gemaakt door Uden. Verschillende demonstranten hebben zichzelf versierd met verlichting. Om iets voor negen uur is de tocht afgelopen.

17.19

Bestuurder (25) rijbewijs kwijt na racen over N2

Een 25-jarige bestuurder heeft zaterdagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren, omdat hij flink te hard reed op de N2 bij Eindhoven. Hij reed namelijk 180 kilometer per uur, terwijl daar 80 kilometer per uur is toegestaan. Een agent is de auto gevolgd en nam zijn rijbewijs in. De bestuurder kan een forse boete verwachten. Er zou ook nog een tweede auto te hard rijden, maar het is volgens de politie niet gelukt die ook staande te houden.

17.05

N289 bij Ossendrecht dicht na ongeluk

De N289 van Putte naar Goes is dicht vanwege een ongeluk. Ter hoogte van Ossendrecht is een ongeluk gebeurd met drie voertuigen. Volgens de politie is er veel ravage en werd een traumahelikopter opgeroepen. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De oorzaak van het ongeluk is niet bekend. Volgens de politie moest een tegenligger uitwijken voor het ongeluk. Die belandde vervolgens op de zijkant in de berm. De inzittenden moesten uit de auto worden bevrijd.

Een bestuurder die achterop een auto botste is aangehouden voor rijden onder invloed.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
16.09

Botsing tussen auto en scooter in Made

Op de Blockmekerstraat in Made zijn een auto en een scooter tegen elkaar gebotst. Dat gebeurde op de kruising met De Elft. De scooterrijder raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De scooter en auto raakten beschadigd, de weg lag korte tijd bezaaid met brokstukken.

Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision.
Foto: Mathijs Bertens/SQ Vision.
15.39

Date in Tilburg loopt uit op poging tot beroving en mishandeling

Een 30-jarige Tilburger is vrijdagavond mishandeld door twee mannen. Ze bedreigden hem met een mes, eisten geld en mishandelden hem met een staaf. De Tilburger dacht op date te gaan met een vrouw die hij via een dating app had ontmoet. De politie vermoedt dat de mishandelaars de man bewust naar de afgesproken plek lokten om hem te beroven.

LEES OOK: Date in Tilburg loopt uit op poging tot beroving en mishandeling

15.34

Oosterhouter bedreigt agenten met de dood

Een 45-jarige man uit Oosterhout is vrijdagnacht gebeten door een politiehond nadat hij agenten meerdere keren met de dood had bedreigd. De bijtwond van de man is in het ziekenhuis behandeld.

De 45-jarige man was geen onbekende voor de politie. Hij heeft zich al eerder agressief opgesteld richting agenten.

LEES OOK: Oosterhouter (45) bedreigt agenten en wordt gebeten door diensthond

14.20

Zwerver opgepakt voor bedreigen en beledigen handhavers

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in Breda om 01.40 uur een 30-jarige zwerver aangehouden. De man bedreigde en beledigde in een trappenhuis bij het Centraal Station twee handhavers. De toezichthouders troffen hem slapend aan, waarna ze hem vroegen het station verlaten.

14.00

Politie zoekt voorwerp bij Wilhelminabrug in het water

De politie is op zoek naar een voorwerp dat vrijdagavond tijdens een achtervolging in Den Bosch in het water is gegooid. Dat gebeurde ter hoogte van de Wilhelminabrug. De politie zocht vrijdagavond ook in het water van de Dommel, maar zonder succes. Het is nog onbekend om wat voor voorwerp het gaat.

13.19

Racende automobilist A2 moet rijbewijs inleveren

Een automobilist moest zaterdagmiddag het rijbewijs inleveren, nadat die over de A2 racete. Hij kwam met een snelheid van ruim 160 kilometer per uur voorbij de videosurveillance van het Team Verkeer tussen Boxtel en Vught. De automobilist werd getrakteerd op een proces-verbaal.

12.07

Automobilist crasht in Oirschot

Een auto is zaterdagochtend gecrasht op de Bestseweg in Oirschot. Dit gebeurde rond kwart over elf. De bestuurster raakte met de auto van de weg, reed een lantaarnpaal omver en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw is nagekeken door ambulancepersoneel en voor controle naar een ziekenhuis gebracht. In de auto zaten ook twee kleine kinderen. Zij bleven ongedeerd en werden door de brandweer tijdelijk opgevangen in de brandweerauto.

Het ongeluk op de Besteweg in Oirschot gebeurde rond kwart over elf zaterdagochtend (foto: Sander van Gis/SQ Vision).
Het ongeluk op de Besteweg in Oirschot gebeurde rond kwart over elf zaterdagochtend (foto: Sander van Gis/SQ Vision).
11.40

Verkeersbordendieven lopen tegen de lamp

Acht verkeersborden zijn na een tip door de politie gevonden in een studentenhuis in Geldrop. Het vermoeden was dat deze niet waren gekocht maar gestolen en dat bleek al snel in gesprek met een van de bewoners.

De gestolen verkeersborden (foto: Wijkagent_geldrop_noord/Instagram).
De gestolen verkeersborden (foto: Wijkagent_geldrop_noord/Instagram).
11.37

Aanhouding na achtervolging

Een 20-jarige automobilist uit Bergen op Zoom is vrijdagavond aangehouden nadat hij rond elf uur in zijn auto over de Ringersweg scheurde. Hij trok zich niets aan van het stopteken dat hij kreeg van agenten. Vervolgens ontstond een achtervolging. Uiteindelijk stopte hij op de Grote Beerstraat, waarna een agent hem arresteerde vanwege zijn asociale rijgedrag.

09.42

Aanhouding drugsbezit

Een 21-jarige man uit Bergen op Zoom is vrijdagavond aangehouden aan de Oliemolen in Roosendaal. Agenten vermoedden dat hij in de omgeving van de Sint Jansstraat bezig was met drugsverkoop. In de auto waarin hij reed, werd 27 gram cocaïne en 115 gram hennep ontdekt. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte zit vast voor nader onderzoek.

08.43

Arrestatie drugs dealende automobilist

Een automobilist (20) die vanuit zijn auto drugs verkocht is vrijdagmiddag aangehouden in de Slingerstraat in Ossendrecht. Hij viel op omdat hij op de Zuster Marie Adolphinestraat vanuit de Molendreef veel te hard reed. Een agent besloot de automobilist te volgen en zag hem op een kruising in De Kuil iets uit de auto gooien. Dit bleek een plastic zakje met drugs. De man bleek cocaïne en amfetamine bij zich te hebben. De man is vastgezet.

06.55

Wc-rollen in voortuin huis Schijndel gegooid

Bij een huis in Schijndel werden vrijdagnacht rond halfvijf wc-rollen in de voortuin gegooid door twee mannen. Zij reden in een witte bestelbus. De bewoner was wakker, zag hen en stuurde zijn hond naar buiten. Daarop gingen de mannen er als een haas vandoor. "Sterk vermoeden dat er een ruzie speelt", laat een wijkagent weten.

06.45

Automobilist te voet naar huis gestuurd

Een automobilist werd vrijdagnacht rond twee uur te voet naar huis gestuurd door de politie, nadat agenten hem in zijn auto veel te hard hadden zien rijden over de Structuurweg in Schijndel. De automobilist had een gripzakje met wit poeder bij zich. Hij testte positief op cocaine en meth en kreeg een rijverbod opgelegd.

01.13

Waarschuwing voor gladheid

Vanwege kans op gladheid door winterse buien had het KNMI voor Brabant en een groot deel van de rest van Nederland vrijdagnacht en zaterdagochtend code geel afgegeven. De gladheid nam pas in de loop van zaterdagochtend af.

16.45

Net gekochte auto vat vlam in Valkenswaard

Een man heeft vrijdag niet lang plezier gehad van zijn net gekochte auto in Son en Breugel. Op weg naar Maastricht kwam er in de John F. Kennedylaan in Valkenswaard rook uit de ventilatieopening van de auto. De bestuurder, die er samen zijn zoontje in zat, zette de auto vervolgens meteen aan de kant van de weg. Daarna kwamen er vlammen onder de motorkap vandaan. De auto brandde uit en is niet meer bruikbaar.

14.30

Recordvangst aan cocaïne in haven van Antwerpen

De douane heeft vorig jaar in de haven van Antwerpen 89,5 ton cocaïne in beslag genomen. Dit is een stijging van 36 procent ten opzichte van 2020. De straatwaarde van de onderschepte drugs in België schommelt rond de twaalf miljard euro. Minister Vincent van Peteghem zegt dat er goed wordt samengewerkt met onder meer instanties in Nederland en met name in het grensgebied om drugslijnen zo snel mogelijk aan te pakken. Bij veel drugstransporten naar België zijn of waren mensen uit Brabant betrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!