Verkeersslachtoffers boos dat Rai Vloet weer gaat trainen

13 januari 2022 om 13:31 • Aangepast 14 januari 2022 om 12:53
nl
Rai Vloet traint sinds kort weer mee met de selectie van Heracles Almelo en de Vereniging Verkeersslachtoffers is daar 'verontwaardigd en verbijsterd' over. De 26-jarige profvoetballer uit Schijndel was half november betrokken bij een verkeersongeluk op de A4, waardoor een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Vloet was onder invloed en zat achter het stuur.
Profielfoto van ANP Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Vloet had sinds het ongeval niet meer gevoetbald. "Wij zouden het gepaster vinden als hij geschorst zou worden tot na de rechtszaak. Daarna kan dan op basis van de uitspraak besloten worden over vervolgstappen", zegt de vereniging.

Onder invloed
Vloet botste op de A4 achterop een andere auto met daarin een man, vrouw en twee kinderen. Een van de kinderen raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De voetballer werd aangehouden en na een dag vrijgelaten. Hij is wel verdachte in de zaak. Afgelopen week werd duidelijk dat Vloet onder invloed achter het stuur zat bij het ongeval.

Technisch directeur Tim Gilissen van Heracles zei eerder dat de club 'op dit moment als werkgever niet al te veroordelend' moet optreden. "Dat moeten we vooral overlaten aan het recht en de rechtspraak."

LEES OOK:

Rai Vloet onder invloed achter het stuur bij ongeluk waarbij kind omkwam

Rai Vloet gaat weer trainen na dodelijk ongeluk: 'Ik denk er elke dag aan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.