'Voor Rai Vloet is geen toekomst meer in Nederland na dodelijk ongeluk'

17 januari 2022 om 08:00 • Aangepast 18 januari 2022 om 07:04
nl
"Voor Rai Vloet is geen toekomst meer in Nederland." Dat stelde de Bredase voetbalanalist Pierre van Hooijdonk zondagavond in Studio Voetbal. Vloet was in november betrokken bij een dodelijk verkeersongeluk, waarbij een 4-jarig kind om het leven kwam. De middenvelder uit Schijndel zat onder invloed achter het stuur, zo werd vorige week bekend.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Hij kwam op de A4 in botsing met een andere auto, waarin het jongetje met zijn gezin zat.

Spelersbus opgewacht
Na het ongeluk stond Vloet niet meer op het voetbalveld, maar afgelopen zaterdag maakte hij zijn rentree. Hij speelde als invaller 25 minuten mee in de competitiewedstrijd van zijn club Heracles Almelo tegen NEC. Tot onvrede van flink wat Heracles-supporters, die zaterdagavond de spelersbus van hun ploeg opwachtten bij het stadion en over de situatie spraken met directeur Rob Toussaint, voorzitter Hans Bredewoud en trainer Frank Wormuth.

Vak '74, een groep fanatieke supporters van Heracles, noemde het opnemen van de Schijndelse middenvelder in de wedstrijdselectie van Heracles 'schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel'.

Vak '74 heeft een gesprek geëist met de club. "Want dit kunnen en mogen wij nooit accepteren", liet de supportersvereniging weten op Facebook.

'Heracles gedraagt zich laf'
"Ik snap Heracles niet", stelde Arno Vermeulen in Studio Voetbal. De verslaggever van Studio Sport meent dat Heracles zich laf gedraagt. "De club had ook kunnen zeggen: Vloet speelt dit seizoen niet meer." Volgens hem moet de rentree van Vloet voor de nabestaanden van het overleden kind een verschrikkelijk moment zijn geweest.

Dat denkt oud-international Rafael van der Vaart ook. "Het zal jouw kind zijn, een kind van vier jaar oud. De club mag dit niet accepteren." Hij ziet maar één oplossing. "Je moet hem ontslaan."

Stille trom
"De enige juiste oplossing is Vloet deze transferperiode met stille trom naar het buitenland laten gaan", meent NAC-icoon Pierre van Hooijdonk. "Voor Vloet is geen toekomst meer in Nederland. Hij krijgt opmerkingen in elk stadion."

Vloet benadrukte een week geleden, toen hij de training hervatte bij Heracles Almelo, dat er geen dag voorbij gaat dat hij niet denkt aan het ongeluk of de tragische gevolgen daarvan. "Ik zou heel graag de tijd willen terugdraaien, maar helaas kan dat niet. Voor de familie van het slachtoffer is dit het allerergste. Ik leef elke dag enorm met hen mee."

Hij noemde het hervatten van zijn voetbalcarrière dan ook 'dubbel'. "Ik ben blij dat ik weer deel kan uitmaken van de groep en langzamerhand mijn leven weer kan oppakken. Maar ik weet tegelijkertijd dat de familie dat niet kan."

Hij deed deze uitspraken voordat bekend werd dat hij gedronken had en achter het stuur zat op het moment van het ongeluk.

LEES OOK:

Supporters woest over rentree Rai Vloet: 'Schandelijk en walgelijk'

Rai Vloet onder invloed achter het stuur bij ongeluk waarbij kind omkwam

Rai Vloet gaat weer trainen na dodelijk ongeluk: 'Ik denk er elke dag aan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.