Rai Vloet tóch uit wedstrijdselectie Heracles gezet na dodelijk ongeval

20 januari 2022 om 15:12 • Aangepast 21 januari 2022 om 15:05
nl
Heracles Almelo is gezwicht voor alle commotie rondom voetballer Rai Vloet uit Schijndel. De voetbalclub heeft hem buiten de wedstrijdselectie gezet. Vloet zat in november met drank op achter het stuur, toen bij een verkeersongeluk een kind van vier om het leven kwam.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Na het ongeluk stond Vloet niet meer op het voetbalveld, maar afgelopen zaterdag maakte hij zijn rentree. Als invaller speelde hij 25 minuten in de competitiewedstrijd tegen NEC. Tot onvrede van flink wat Heracles-supporters, die 's avonds de spelersbus van hun ploeg opwachtten bij het stadion. Ook allerlei voetbalanalytici vielen over het besluit van Heracles om Vloet mee te laten spelen.

Statement Heracles
Na alle kritiek heeft de club besloten hem tóch buiten de wedstrijdselectie te laten. Vloet zal alleen nog meetrainen.

“Alle betrokkenen zijn gebaat bij rust, gezien alle commotie van afgelopen week. Sinds het noodlottige ongeval staan de rouwgevoelens van de familie van het slachtoffer bij ons voorop. De emotionele betrokkenheid van de supporters, de sponsoren en de club is enorm. Ieder van ons hoopt dat de rust terugkeert”, schrijft technisch directeur Tim Gilissen van Heracles Almelo op de site van de club.

LEES OOK:

Supporters woest over rentree Rai Vloet: 'Schandelijk en walgelijk'

Rai Vloet onder invloed achter het stuur bij ongeluk waarbij kind omkwam

Rai Vloet gaat weer trainen na dodelijk ongeluk: 'Ik denk er elke dag aan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.