Rai Vloet speelt nooit meer voor Heracles na dodelijk ongeluk

23 januari 2022 om 13:53 • Aangepast 31 januari 2022 om 17:07
nl
De Schijndelse profvoetballer Rai Vloet speelt nooit meer in het shirt van Heracles Almelo. Dat heeft directeur Rob Toussaint van Heracles Almelo zondag gezegd bij sportzender ESPN.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Marielle Bijlmakers

De directeur gaf toe dat de club niet goed heeft gehandeld in de kwestie-Vloet. De middenvelder was betrokken bij een ongeluk, waarbij een jongetje van vier om het leven kwam. Vloet veroorzaakte de aanrijding. Hij had te veel gedronken en reed bovendien veel te hard.

Een paar weken na het ongeluk werd Vloet weer opgenomen in de selectie en speelde hij een wedstrijd tegen NEC. Dat kwam de club op forse kritiek te staan. "Dat hebben we absoluut niet goed gedaan", vertelde Toussaint zondagmiddag op ESPN. "Daar bied ik mijn excuses voor aan, voor de pijn en de emotie die is ontstaan bij de familie, bij onze supporters, bij onze sponsoren, bij alle belanghebbenden en voor alle betrokkenen bij deze gebeurtenis. Dat hebben we gewoon niet goed gedaan."

Wachten op privacy instellingen...

Vloet zat achter het stuur van de auto waarmee op de A4 bij Hoofddorp een andere auto werd geraakt. Vloet was op het moment dat het ongeluk gebeurde onder invloed. Hij bleek twee keer zoveel alcohol in zijn bloed te hebben als is toegestaan. Ook reed hij ruim 200 kilometer per uur. Het gezin waar de vierjarige Gio in zat, was op weg naar huis na een vakantie in Tenerife.

LEES OOK:

'Rai Vloet reed 203 kilometer per uur bij dodelijke aanrijding op A4'

Supporters woest over rentree Rai Vloet: 'Schandelijk en walgelijk'

Rai Vloet gaat weer trainen na dodelijk ongeluk: 'Ik denk er elke dag aan'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.