Voor acteur Arijan van Bavel komt versoepeling te laat: 'Lang hoop gehad'

24 januari 2022 om 22:04 • Aangepast 25 januari 2022 om 10:36
nl
Dinsdag maakt het kabinet waarschijnlijk bekend dat de theaters weer open mogen, maar Arijan van Bavel is er dit seizoen niet meer in te zien. Zijn Theater van de Klucht krijgt het niet meer voor elkaar. "Het is wel zuur ja."
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Een kwart van de voorstellingen 'Wie slaapt er op de bank?' van Theater van de Klucht is al afgelast, vertelt Arijan. "Er stonden voorstellingen gepland tijdens de lockdown, maar toen mocht het niet."

Vanaf woensdag mag het wel weer, maar de versoepelingen zijn nu ook weer niet zó denderend, vindt Arijan. "Volle zalen mag nog niet, je zal toch afstand moeten houden. Kijk, als het nu helemaal los zou gaan.... Maar voordat je volle zalen hebt, ben je zo zes weken verder. Want eerst moet de marketing weer worden opgestart." En dan heeft het bijna geen zin meer. "Dan hebben we nog vijf voostellingen staan. Daar kun je geen tour van maken."

"Je blijft lang moed houden, lang hoop houden."

En alles verder vooruit schuiven is ook niet altijd mogelijk. "Vorig jaar hebben we nog voorstellingen naar later in het jaar kunnen verplaatsen. Maar theaters zitten nu al vaak vol. Of ze hebben niet voldoende medewerkers om alles voor elkaar te boksen. Ja, en dan gaat het wringen."

De beslissing om dit seizoen niet meer te spelen, ging niet over één nacht ijs. "We hebben de beslissing met z'n allen genomen, alle acteurs, de crew, iedereen. Je blijft lang moed houden, lang hoop houden. Maar ja, ik ben geen Stage Entertainment, ik ben maar een klein productiebedrijfje. En dan ga je gewoon je knopen tellen."

"Mijn mailbox stroomt alweer vol. Dat geeft de burger moed."

Dit jaar dus geen voorstellingen meer. Maar hij is niet pessimistisch over de toekomst, benadrukt Arijan. "Het publiek is altijd heel flexibel geweest. En wij zijn ook heel flexibel. Dus we verplaatsen gewoon nog een keer. Dan gaan we het volgend jaar écht goed doen. En mijn mailbox stroomt alweer vol met mensen die zeggen dat ze hun kaartje gewoon bewaren tot volgend jaar. Dat geeft de burger toch moed!"

LEES OOK:

Theaters zijn opgelucht dat ze open mogen: 'Desnoods skippen we de pauze'

Carnavalsclubs juichen niet te vroeg maar: ‘Alles wat mag, gaan we doen’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.