Nieuw ziekenhuis Bravis in Roosendaal twee jaar eerder klaar - Omroep Brabant

Nieuw ziekenhuis Bravis in Roosendaal twee jaar eerder klaar

25 januari om 08:21 • Aangepast 26 januari om 08:05
nl
Het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal is twee jaar eerder klaar dan gepland. De nieuwbouw is al in 2028 klaar in plaats van 2030. Dat maakt het ziekenhuis dinsdagochtend bekend. Dit komt doordat het ziekenhuis in één keer wordt gebouwd, in plaats van in twee fasen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het ziekenhuis wil sneller één hoofdlocatie hebben. Dat heeft volgens Bravis verschillende voordelen. "Zo hoeven patiënten niet langer heen en weer te reizen tussen twee locaties. Ook hoeven dure medische voorzieningen niet dubbel te worden aangeschaft", schrijft het ziekenhuis in een persbericht.

“Onze patiënten komen in een prachtig nieuw ziekenhuis dat helemaal af is", zegt Albert-Jan Mante, lid Raad van Bestuur. "Daarnaast worden zij niet na een paar jaar opnieuw met bouwoverlast geconfronteerd. Het levert voor iedereen voordelen op.”

Samenvoeging
Eind 2018 maakte Bravis bekend dat het beide ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom wil samenvoegen op één nieuwe plek. Het nieuwe gemeenschappelijke Bravis ziekenhuis voor Bergen op Zoom en Roosendaal wordt gebouwd in Roosendaal. Het ziekenhuis komt bij de Bulkenaar langs de snelweg A58 in Roosendaal, bij Tolberg.

LEES OOK:

Bravis Ziekenhuis opent lokale punten: ‘Geen onnodige ritjes meer’

Het nieuwe Bravis Ziekenhuis komt in Roosendaal en gaat 200 tot 300 miljoen kosten

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.