Zeker 100 banen geschrapt bij ziekenhuis Bernhoven

26 januari 2022 om 08:17 • Aangepast 27 januari 2022 om 08:39
nl
Ziekenhuis Bernhoven in Uden verkeert in financieel zwaar weer. Hierdoor gaan er 100 tot 120 fulltime banen verloren. Daarnaast moet het ziekenhuis gaan samenwerken met een ander ziekenhuis of verpleeg- en verzorgingshuis in de regio om de problemen het hoofd te bieden.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Een zogenaamd masterplan, dat op 1 maart van start moet gaan, moet ervoor zorgen dat het ziekenhuis weer vitaal en financieel gezond wordt. Het ingrijpende traject gaat twee jaar duren.

Jaarlijks moet er 20 miljoen worden bezuinigd. Hierdoor worden 100 tot 120 fulltime banen geschrapt, voornamelijk in de ondersteunende diensten. In de praktijk kan het zijn dat meer mensen hun baan verliezen, omdat niet iedereen fulltime werkt. Ook wordt de productiviteit en efficiëntie binnen het ziekenhuis verhoogd.

'Alleen noodzakelijke zorg'
In december stapte ziekenhuisdirecteur Geert van den Enden op vanwege de financiële problemen. De voorzitter van de raad van commissarissen zei toen: "Onze strategie is al jaren dat we alleen noodzakelijke zorg leveren die de kwaliteit van leven echt verbetert." Als je geen 'onnodige zorg' levert, krijg je dus ook minder vergoed door de zorgverzekeraars, legde hij uit. Ook waren volgens hem de organisatiekosten gestegen.

Hans Feenstra nam het over als interim directeur. Zijn belangrijkste opdracht: werken aan een ‘financieel duurzaam businessmodel’ voor ziekenhuis Bernhoven.

LEES OOK:

Bernhoven ziekenhuis financieel in zwaar weer, directeur vertrekt

Al 1,7 miljoen euro aan obligaties uitgegeven door ziekenhuis Bernhoven

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.