Henk Krol zet zijn huis te koop, wil een bed and breakfast openen in Spanje

2 februari 2022 om 13:36 • Aangepast 2 februari 2022 om 20:39
nl
Henk Krol heeft zijn huis in Eindhoven te koop gezet. De villa, waar hij al jaren woont, moet 995.000 euro opbrengen. De voormalig politicus wil een bed and breakfast openen in het Spaanse Andalusië.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Het leven in Spanje is heerlijk", zegt hij. "Ik ben er de laatste tijd veel. Ik ben nu druk in onderhandeling over de koop van het pand voor de bed and breakfast. Vorige maand ben ik er zelfs verbrand, zo warm is het er. En dat in januari."

Het goede Spaanse leven is aantrekkelijk, bovendien wil hij na een eerder avontuur met een B&B in Best opnieuw zo'n overnachtingsplek openen. "Ik vond het contact met de gasten zo ontzettend leuk. Het is hard werken, je bent 24 uur per dag bezig, maar ik mis het wel. Ik open geen nieuwe B&B om centen te vangen. Ik ben gepensioneerd. Maar als ik niets ga doen, kun je net zo goed een kist bestellen. Dan is het voorbij. Ik wil bezig blijven."

"In Spanje hijsen we de rood-wit geblokte vlag"

Brabant is overigens nog niet van hem af. Hij wil een appartement in Eindhoven kopen. "Ik verlaat Brabant niet helemaal. Ik ben hier geboren, hier klopt mijn hart. Ik beloof je: als alles in Spanje doorgaat en af is, hijsen we daar ook de rood-wit geblokte vlag."

De villa die nu in Eindhoven te koop staat, heeft Krol zelf samen met zijn partner gemoderniseerd. Opvallend is een bruine kroeg. Handig voor als door de lockdown de horeca dicht is? Hij lacht. "Dat inpandige café is het enige dat we zo gelaten hebben en door de vorige eigenaar gemaakt is. Dat was een grote Eindhovense kroegbaas en die hield van die Amsterdamse kroegstijl."

Krol zelf heeft er anekdotes genoeg over. "Zo hebben we toen zangeres Sandra Reemer daar verrast met een feestje toen ze een koninklijke onderscheiding kreeg. Toenmalig Ajax-voorzitter Van Praag speelde toen in een bandje. Dat was een heel leuk feest met allerlei gasten."

"Wat is afstand nou tegenwoordig?"

Krol is een vaste gast bij het tv-programma VI Vandaag van Johan Derksen en Wilfred Genee. Dat blijft hij doen. "Wat is afstand nou tegenwoordig? Ik vlieg in een paar uurtjes van Spanje naar Eindhoven, pak daar de auto en rijd naar de studio en ga de volgende dag terug."

Het avontuur met de B&B in Best was achteraf geen succes. Krol was er geen eigenaar, maar had er zijn naam aan verbonden en werkte er ook. Hij stopte omdat er volgens hem sprake was van prostitutie op momenten dat hij er niet was. "Dat gaat nu niet gebeuren, ik word nu zelf eigenaar, samen met mijn partner. Ik ga niet meer samenwerken."

Het bruin café in de villa van Henk Krol. Foto: Funda.
Het bruin café in de villa van Henk Krol. Foto: Funda.
De villa van Henk Krol in Eindhoven staat te koop voor bijna één miljoen euro. Foto: Funda.
De villa van Henk Krol in Eindhoven staat te koop voor bijna één miljoen euro. Foto: Funda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.