Esmah Lahlah is de beste lokale bestuurder: 'Tilburgse om trots op te zijn'

3 februari 2022 om 18:17 • Aangepast 4 februari 2022 om 18:17
nl
De Tilburgse wethouder Esmah Lahlah is verkozen tot beste lokale bestuurder van 2021. Na de nominatie in januari kreeg ze de meeste stemmen van het publiek. Lahlah had niet verwacht dat ze de titel zou winnen. “De nominatie was al verrassend, maar deze uitverkiezing is echt onbeschrijflijk. Wat een geweldige aanmoediging om vooral door te gaan met de koers die we in Tilburg varen.”
Profielfoto van Collin BeijkProfielfoto van Omroep Tilburg
Geschreven door

Lahlah is sinds 2018 partijonafhankelijk wethouder in Tilburg. Ze werd door Brabantse bestuurders, politici en griffiers voorgedragen voor de titel. Ze had elf concurrenten tijdens de verkiezing en was de enige Brabantse genomineerde.

Lahlah wordt omschreven als een betrokken, effectieve en empathische wethouder. In haar portefeuille zit onder meer bestaanszekerheid, arbeidsparticipatie, integrale aanpak asiel en integratie en mondiale bewustwording.

“Dit is voor mij een enorme stimulans.”

Veel mensen kennen Esmah Lahlah ook als wethouder van Armoedebestrijding. Volgens de collega's die haar nomineerden, heeft de gemeente Tilburg onder haar aanvoering flinke stappen gezet om armoede te voorkomen en snel aan te pakken. Landelijk kreeg de wethouder veel aandacht toen ze een maand lang vrijwillig in de bijstand ging.

Lahlah wordt omschreven als iemand bij wie de menselijke maat en vertrouwen voorop staan bij de aanpak van armoede en schulden. Volgens de gemeente wil ze Tilburgers oprecht helpen en is niet van de keiharde aanpak. “Deze titel is voor mij een enorme stimulans om samen onverminderd te blijven werken aan een gezonder en gelukkiger gemeente.”

De wethouder liet eerder al weten dat ze inwoners die het moeilijk hebben een stem wil geven en hun situatie stap voor stap wil verbeteren. Ze benadrukt dat ze dat niet alleen doet. "De titel is ook een prachtige blijk van waardering voor het college, de raad, maar vooral de ambtelijke organisatie, zonder wie wij het werk als bestuur niet goed kunnen doen."

"Dik verdiend, een Tilburgse om trots op te zijn!"

Burgemeester Theo Weterings vindt het 'dik verdiend' dat Esmah Lahlah de beste lokale bestuurder van Nederland is geworden.

"Haar inzet voor kwetsbare inwoners in Tilburg is dus niet alleen in onze gemeente en provincie opgemerkt. Het is mooi dat iedereen ziet hoe gedreven zij is als het gaat om thema’s als bestaanszekerheid en een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Een Tilburgse om trots op te zijn."

De verkiezing voor beste lokale bestuurder is een initiatief van het magazine Binnenlands Bestuur voor ambtenaren en bestuurders.

LEES OOK:
Esmah Lahlah gaat vol voor de basisbaan: 'Van taken kunnen we werk maken'

Wethouder Esmah Lahlah kan beste lokale bestuurder van het land worden

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.