Nog 1 keer terugkijken op 'zijlijngate' bij PSV- Ajax: 'VAR doet zijn werk'

4 februari 2022 om 19:19 • Aangepast 7 februari 2022 om 09:28
nl
Was de bal nu over de zijlijn of niet? Die vraag hield heel voetbalminnend Nederland bezig na de overwinning van Ajax op PSV, een kleine twee weken geleden. En nog altijd is het voer voor discussie, dat blijkt nu Kevin Blom nog een keer terugkijkt op de keuzes van de arbitrage rondom dat moment.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ik denk dat de VAR hier uitstekend zijn werk doet", zegt Blom in het ESPN-programma Extra Tijd. "De VAR gaat heel consequent en heel netjes alle camerabeelden die hij tot zijn beschikking heeft af. We missen één echte goede camera, loodrecht op de lijn. Die zou het beste antwoord kunnen geven."

Volgens de scheidsrechter kon de VAR niet anders dan meegaan met het besluit dat op het veld werd genomen. Hij moet op zo'n moment de assistent, die vol overtuiging 'binnen, binnen, binnen' riep, ook respecteren volgens Blom.

Wachten op privacy instellingen...

Het bewuste fragment dat inmiddels door het leven gaat als 'zijlijngate' werd vrijdag weer op sociale media geplaatst door ESPN. En daar ging het meteen weer los, alsof de wedstrijd net gespeeld is en de bal vandaag net wel of net niet over de lijn ging. Van boze PSV'ers die nog altijd woest zijn over het genomen besluit tot jennende Ajacieden die nog maar een keer genieten van de beslissing die in hun voordeel uitpakte.

De uitspraken van Blom vallen in Eindhoven ook niet meteen goed. De arbiter is stellig: "De VAR kan niks anders doen."

LEES OOK:

Bal over de lijn bij PSV-Ajax? Reconstructie om die vraag te beantwoorden

PSV woedend over tegentreffer: ‘Ik ben hier doodziek van’

PSV verliest na discutabel doelpunt de topper van Ajax

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.