Ook 013 gooit deuren open tijdens protestactie 'De Nacht staat op'

5 februari 2022 om 22:27 • Aangepast 9 april om 17:18
nl
Poppodium 013 in Tilburg doet mee aan ‘De Nacht staat op’. Eerder was bekend geworden dat LAB-1 in Eindhoven en de N8club in Helmond volgende week zaterdag ook ’s nachts open gaan. ‘De Nacht staat op’ is een landelijke actie van discotheken om duidelijk te maken aan het kabinet dat ze lang genoeg dicht zijn gebleven vanwege de coronacrisis.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In tegenstelling tot een aantal uitgaansgelegenheden buiten Brabant gaat het bij 013, LAB-1 en de N8club op 12 februari om een eenmalig protest.

013 werkt bij zijn actie samen met Club Smederij, Gin Fizz, De Nachtzuster, PKHS, Daisy en Studio Bangana. Het doel van het poppodium is om de toekomst van het nachtleven weer op de politieke agenda te zetten.

Van negen uur ’s avonds tot vier uur zaterdagnacht is er in de kleine en de grote zaal van 013 in Tilburg een gevarieerd programma. Er is ruimte voor maximaal 1300 bezoekers. Publiek wordt toegelaten tussen negen en twaalf uur. Na middernacht komt er niemand meer binnen.

Vóór binnenkomst wordt de QR-code gecontroleerd. Binnen wordt de 1,5 meter losgelaten en hoeven er geen mondkapjes te worden gedragen.

LEES OOK:

Nachtclubs gooien de deuren open, maar Brabant kijkt de kat uit de boom

Cultuursector is blij met versoepelingen, maar hangt de vlag nog niet uit

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!