Video

Man (19) aangehouden na zoveelste steekpartij bij azc in Budel

13 februari 2022 om 21:26 • Aangepast 14 februari 2022 om 21:19
nl
In het asielzoekerscentrum in Budel heeft zondagavond rond halfnegen opnieuw een steekpartij plaatsgevonden. Een 24-jarige man werd daarbij in zijn been gestoken. Dat meldt de politie. Er ging een vechtpartij tussen meerdere bewoners aan vooraf. Een 19-jarige man is aangehouden. Het was de zevende steekpartij in een paar maanden tijd.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Rond halfnegen de 24-jarige man zijn aangevallen door een groepje mannen. Het slachtoffer zou klappen hebben gekregen en zijn keel werd dicht geknepen. Nadat de jongen was ontzet door beveiligingsmedewerkers van het AZC bleek hij ook een oppervlakkige steekwond in zijn been te hebben.

Het slachtoffer is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt een 112-correspondent. De verdachte moest mee naar het politiebureau voor verhoor. Ook werd een aantal getuigen gehoord.

Veiligheidsrisicogebied
In en om het azc geldt sinds eind januari een noodverordening en het gebied eromheen is bestempeld als zogeheten veiligheidsrisicogebied. Mensen mogen geen voorwerpen meer bij zich hebben waarmee ze iemand kunnen verwonden.

Burgemeester Ronald van Kessel voelde zich gedwongen tot de maatregelen door de reeks van steekpartijen en opstootjes van de laatste tijd. "Het is een zware maatregel, maar het ging zo niet langer."

"Het is vooral de opeenstapeling van ernstige strafbare feiten. Ik voelde de urgentie: zo kan het niet langer. Het gaat om de bescherming van de bewoners en medewerkers", zei Van Kessel eerder tegen Omroep Brabant.

Zevende steekpartij
Die maatregel lijkt dus vooralsnog weinig succes te hebben. Bovendien kan de gemeente niet zomaar af van het azc: de vergunning loopt tot 1 juli 2024.

De verantwoordelijken voor alle ellende in Budel zou een groep jonge zogenoemde veiligelanders zijn. Dat zijn mensen die in principe veilig terug kunnen naar het land van herkomst.

LEES OOK:
Asielzoekerscentrum in Budel gaat komende twee jaar niet dicht

Politie gaat preventief fouilleren na steekpartijen bij azc in Budel

'Dit kan zo niet langer', burgemeester over steekpartijen in azc Budel

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.