Helmond Sport weigerde te spelen tegen FC Emmen en wordt daarvoor bestraft

14 februari 2022 om 17:45 • Aangepast 16 februari 2022 om 15:04
Helmond Sport is door de KNVB bestraft omdat het in januari weigerde te spelen tegen FC Emmen. De ploeg krijgt drie punten in mindering. Daardoor zakken de Helmonders naar de laatste plek in de Keuken Kampioen Divisie.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Helmond Sport moest op 14 januari het uitduel spelen tegen FC Emmen. Er waren echter coronagevallen binnen de selectie, die op dat moment al flink uitgedund was vanwege blessures. De Helmonders konden daarom geen elftal op de been brengen.

Uitstel
Op 13 januari bracht Helmond Sport de KNVB per mail op de hoogte van de problemen. Het verzoek tot uitstel van de wedstrijd werd toen ingediend. Diezelfde dag werd dat verzoek afgewezen, waarop Helmond Sport besloot om de wedstrijd niet te spelen.

Volgens de voetbalbond moet een verzoek tot uitstel 72 uur vooraf ingediend worden. Als er problemen ontstaan vanwege het coronavirus, dan is dat ook op kortere termijn mogelijk. Wel moet een club dan kunnen aantonen dat een groot aantal spelers met het coronavirus besmet is. Dat was bij Helmond Sport niet het geval. De club miste weliswaar spelers vanwege het virus, maar niet genoeg om een wedstrijd af te gelasten.

Inhalen
De uitwedstrijd tegen FC Emmen moet op een later tijdstip alsnog worden ingehaald. De straf van de KNVB komt op dezelfde dag dat Helmond Sport per direct afscheid nam van trainer Wil Boessen. De slechte prestaties zijn reden voor het ontslag. Sven Swinnen is de voorlopige vervanger van Boessen. Hij moet proberen het tij te keren voor de geplaagde ploeg uit Helmond.

LEES OOK:

Helmond Sport weigert te spelen tegen FC Emmen

Duel Helmond Sport toch afgelast, zaak krijgt nog wel een staartje

'Oorverdovende stilte' uit Zeist, Helmond Sport gaat weer gewoon voetballen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.