Kroegbaas kan eindelijk weer lachen: 'We maken met carnaval de cirkel rond'

15 februari 2022 om 22:22 • Aangepast 16 februari 2022 om 09:40
nl
Lange tijd was hij somber over de coronamaatregelen waarbij de horeca regelmatig op slot ging. Maar sinds dinsdagavond kan horecabaas Johan de Vos uit Breda weer lachen. "Dit is het langverwachte perspectief waar we al zo lang op wachtten."
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Vanaf aanstaande vrijdag kan alle horeca weer open tot één uur 's nachts. Het dragen van een mondkapje en de anderhalve meter afstand zijn dan ook niet meer verplicht, zo werd dinsdagavond bekend tijdens de persconferentie van het kabinet.

"Dat werd wel een keer tijd", zegt De Vos opgelucht. "Ik denk dat mensen ook toe zijn aan een glimlach in plaats van mijn chagrijnige gezicht. Ik kijk met blijdschap terug op deze persconferentie, omdat we nu na twee jaar eindelijk deze kant opgaan. We hebben lang op eieren gelopen, en dit is het langverwachte perspectief waar we al zo lang op wachtten."

"25 februari zal bij veel mensen in het geheugen gegrift worden als een soort bevrijdingsdag."

"We kunnen nu weer verder bouwen aan ons bestaan", spreekt de eigenaar van Boerke Verschuren namens hemzelf en de andere horecaondernemers. "25 februari zal bij veel mensen in het geheugen gegrift worden als een soort bevrijdingsdag."

Met het vervallen van de maatregelen zijn er weer mogelijkheden voor carnaval, over anderhalve week. "We maken op deze manier de cirkel rond", aldus De Vos. "Voor de zuiderlingen begon corona met carnaval, en we hopen deze crisis nu ook met carnaval achter ons te kunnen laten. We willen weer gaan genieten, volle bak, met verbroedering."

LEES OOK:

Dit zijn de nieuwe versoepelingen van de coronaregels

Brief aan carnavalsvierende Brabanders: 'Klein feest, maar des te intenser'

Versoepelingen aan vooravond van carnaval: 'Feesten met verstand'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.