Video

Robot geeft uitsluitsel, verdacht pakketje Den Bosch is geen explosief

17 februari 2022 om 07:14 • Aangepast 18 februari 2022 om 13:29
nl
Het verdachte pakketje dat donderdagochtend bij het politiebureau Den Bosch werd gevonden, blijkt geen explosief te zijn. Het zwarte pakketje 'met draden eruit' lag voor de hoofdingang van het bureau aan de Vogelstraat. Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft röntgenfoto's gemaakt van het pakketje. Uit deze beelden is gebleken dat het geen explosief is. Het politiebureau is om elf uur weer vrijgegeven.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de politie ging het om een 'zwart pakketje met draden eruit'. Het pakketje is om iets voor half zeven donderdagochtend gevonden en voor de hoofdingang gelegd door een 31-jarige Bosschenaar. Dat heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt. De man is aangehouden.

Röntgenfoto's
Een specialist van de politie heeft het pakketje onderzocht en riep de hulp in van de EOD. Met behulp van een robot zijn röntgenfoto's gemaakt van het pakketje, daaruit bleek dat het pakketje geen explosief was.

Het politiebureau werd donderdagochtend rond zeven uur direct ontruimd, later moest ook de tegenover gelegen Gamma ontruimen.

Omgeving weer vrijgegeven
De Vogelstraat en de Gruttostraat werden tijdelijk afgesloten, net als een deel van de Orthenseweg richting het centrum van Den Bosch. Inmiddels is de omgeving weer vrijgegeven.

LEES OOK: Man (31) opgepakt voor verdacht pakketje bij politiebureau in Den Bosch

Robot gaat op onderzoek uit (foto: Omroep Brabant / Jan Peels).
Robot gaat op onderzoek uit (foto: Omroep Brabant / Jan Peels).
Foto: SQ Vision / Iwan van Dun
Foto: SQ Vision / Iwan van Dun
Foto: SQ Vision / Iwan van Dun
Foto: SQ Vision / Iwan van Dun

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!