Lindsay van Zundert laat Sjoukje Dijkstra genieten met persoonlijk record

17 februari 2022 om 12:25 • Aangepast 18 februari 2022 om 08:54
nl
Lindsay van Zundert heeft donderdag indruk gemaakt tijdens de vrije kür in de olympische finale bij het kunstrijden. Haar optreden werd beoordeeld met 116,67 punten, samen met de score van de korte kür op dinsdag kwam ze op een totaalscore van 175,81 en dat leverde haar een achttiende plaats op. "Hier ben ik superblij mee."
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De jongste deelneemster van TeamNL op deze Olympische Winterspelen presteerde nog niet eerder zo goed. Bij de wereldkampioenschappen kwam ze eerder uit op 174,50.

Op muziekstukken van componist Jérôme Rebotier, Le Discours d'Arthur, Urgence en Lay it On begon Van Zundert nog met een slordigheidje bij de drievoudige flip. Maar verder reed de jonge kunstschaatsster een uitstekende kür. Na afloop stond ze te glunderen. "Ik kan niet anders zeggen dan dat het super was om dit allemaal te hebben mogen meemaken. Het was gewoon echt fantastisch. Het beste wat me tot nu toe is overkomen in het kunstschaatsen."

Sjoukje Dijkstra keek in haar woonplaats Someren-Eind naar de prestaties van Van Zundert. “En ik heb genoten. Ze begon heel goed, daarna kwamen een paar kleine foutjes. Maar ze heeft het goed gedaan.” Na die foutjes was er van onzekerheid niets te zien, vol overtuiging ging Van Zundert verder. “Zo is ze ook niet, dat het in haar hoofd gaat zitten, ze zet door tot het einde.”

"Natuurlijk was ik gespannen, ik ben blij dat het goed is gegaan."

Bij Dijkstra waren er wel wat zenuwen toen de kür begon. “Natuurlijk ben je gespannen. Je hoopt dat ze het goed doet. Ze heeft er hard voor gewerkt. Ik ben blij dat het goed is gegaan. Nu moet ze verder werken aan wat ze altijd doet. En dan er over vier jaar weer staan.” Het klinkt nog ver weg, de volgende Olympische Spelen. “Maar het gaat zo snel, die jaren. Echt”, zegt Dijkstra, die het kan weten als olympisch kampioen van 1964.

Van Zundert eindigde uiteindelijk als achttiende. Volgens Dijkstra was het echter niet van belang op welke positie Van Zundert zou eindigen. “Ze is voor de eerste keer bij de Olympische Spelen. Het is helemaal niet van belang waar ze zou komen qua uitslag. Ze heeft laten zien wat ze kan, ze heeft haar plaats neergezet in het schaatsen en Nederland weer op de kaart gezet. Dat was de hoofdzaak.”

"Ik ben hier gekomen met 4000 volgers en dat zijn er nu al 10.000."

Dat Van Zundert het kunstschaatsen weer op de kaart heeft gezet blijkt ook uit de vele berichten die ze krijgt en het flink toegenomen aantal volgers op social media. "Ik heb niet alles gelezen nog, dat was echt teveel. Ik moest me nog focussen op de vrije kür. Ik ben hier gekomen met 4000 volgers en dat zijn er nu al 10.000. Dat is echt snel gegaan. Alleen maar leuk natuurlijk."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.