Liveblog

112-nieuws: man zakt door dak in Riel • schietpartij in Wouw

28 februari 2022 om 16:46 • Aangepast 1 maart 2022 om 12:36
nl
In dit liveblog houden we je deze carnavalsmaandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.58

Dit liveblog is afgesloten

22.54

Taxi-controles in Den Bosch en Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...
17.35

Vrouw ernstig gewond bij schietpartij

Bij een schietpartij aan het Melleveld in Wouw is een vrouw ernstig gewond geraakt. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer werd aan het eind van de middag in een huis aan het Melleveld gevonden. Het gaat volgens de politie om de 39-jarige bewoonster van het huis.

De politie laat weten dat een verdachte, een man van veertig jaar uit Roosendaal, is aangehouden. "Het lijkt te gaan om een misdrijf in de relationele sfeer", aldus een woordvoerder.

LEES OOK: Buurt in schok na schietpartij: 'Ik hoop maar dat de vrouw het overleeft'

Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve / SQ Vision.
17.00

Dronken man rijdt in op beveiliger

Een 33-jarige man uit Den Haag is zondagavond in Oosterhout ingereden op een beveiliger. De beveiliger zag de auto op hem afkomen. Hij kon net op tijd opzij springen. Zo wist hij te voorkomen dat hij werd aangereden. Aan het voorval op het Basiliekplein ging een heftige ruzie tussen de 33-jarige Hagenaar en zijn vriendin vooraf. De man werd uiteindelijk aangehouden voor poging tot doodslag. Lees hier meer.

16.40

Melding van mogelijke schietpartij in Wouw

Bij de politie is iets na halfvijf een melding binnengekomen van een mogelijke schietpartij in Wouw. Het is nog onduidelijk of er daadwerkelijk is geschoten, zo laat een woordvoerder weten. Agenten gaan naar Wouw om te bekijken wat er aan de hand is.

Wachten op privacy instellingen...
15.40

Fietser gewond bij aanrijding

Op het Zuidende in Helmond is vanmiddag iets na drie uur een fietser aangereden door een auto. De fietser raakte gewond. Hij zou er volgens een 112-correspondent ernstig aan toe zijn. Het ongeluk gebeurde op een oversteekplaats waar verkeerslichten staan. De politie onderzoekt hoe het ongeluk kon gebeuren.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision.
14.34

Drugsafval in Zundert

In een bakwagen die was geparkeerd op een parkeerplaats vlakbij huizen aan het Oranjeplein in Zundert is maandag een grote hoeveelheid drugsafval ontdekt. "Volgens een agent gaat het om ongeveer 3800 liter", laat een 112-correspondent weten. Wie de vaten ontdekte, weet de 112-correspondent niet. "Maar de bakwagen zou hier al een tijdje staan."

Een hoek van de parkeerplaats is afgezet.

12.29

Man springt uit raam na winkeldiefstal

Een 37-jarige man uit Roemenië is zondag uit een raam gesprongen van een supermarkt in Roosendaal. Winkelmedewerkers betrapten de man toen hij diverse verpakkingen vlees wilde stelen. Ze brachten hem naar een kantoor waar de politie erbij werd gehaald. Maar in een onbewaakt ogenblik zag de man kans uit het raam op de eerste etage te springen. Hij ging ervandoor, maar kon korte tijd later alsnog worden aangehouden. Hij had de verpakkingen vlees nog in zijn zakken.

LEES OOK: Winkeldief springt uit het raam nadat supermarktpersoneel politie belt

11.43

Agressieve tiener aangehouden in Tilburg

Een 17-jarige Tilburger heeft zich zondagnacht flink misdragen in het uitgaanscentrum van Tilburg. Hij was zwaar onder invloed van drugs en zou in een café aan de Heuvelring iemand met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen. Hij moest vervolgens door vier portiers in bedwang worden gehouden. Hij probeerde hen te slaan en schoppen en dreigde hen 'kapot te schieten'. Hij is vastgezet.

Daarnaast werden zondagnacht nog acht arrestaties verricht. De meeste aanhoudingen vonden plaats vanwege het verstoren van de openbare orde. Een 18-jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij uit een bar een fles tequila stal.

11.36

Man zakt door dak in Riel

Bij een gebouw aan het Hoefke in Riel is maandagochtend rond halfelf een man zwaargewond geraakt. Volgens iemand in de buurt was de man 'op het dak bezig' toen hij erdoorheen zakte. Twee ambulances en een traumahelikopter werden vervolgens opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

De man is met spoed naar een ziekenhuis gebracht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
De man is met spoed naar een ziekenhuis gebracht (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Vanwege de ernst van de situatie in Riel werd onder meer een traumaheli opgeroepen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
Vanwege de ernst van de situatie in Riel werd onder meer een traumaheli opgeroepen (foto: Jeroen Stuve/SQ Vision).
11.09

Overvaller verjaagd door eigenaar snackbar

De overvaller die zondagavond probeerde zijn slag te slaan in een snackbar aan de Oerlesestraat in Tilburg is verjaagd door het personeel. Dat maakte de politie maandagochtend bekend. De overvaller kwam de zaak rond kwart voor negen binnen en liep meteen naar de kassa. Hij zag dat de man een mes in zijn handen had. De overvaller eiste dat de kassa open gemaakt werd. Maar de eigenaar pakte een voorwerp uit de keuken en dreigde daarmee. Daarop verliet de overvaller de zaak zonder buit.

LEES OOK: Eigenaar van snackbar in Tilburg verjaagt gewapende overvaller

08.13

Problemen op A58 Breda

Er waren maandagochtend een tijd lang problemen op de A58 van Bergen op Zoom richting Breda. Die werden veroorzaakt door een vrachtwagen met een klapband bij Breda-West. De rechterrijstrook werd afgesloten. Dit leidde rond halfnegen tot een zes kilometer lange file vanaf Sint Willebrord. De ANWB waarschuwde voor meer dan veertig minuten vertraging. Rond negen uur waren de problemen op de A58 verleden tijd.

01.00

Man gewond bij brand in Helmond

Een man die naakt over een galerij liep, is zondagnacht gewond geraakt bij een brand in een appartementencomplex aan de Spoorstraat in Helmond. De politie ziet in hem een verdachte. Het vuur brak even na twaalf uur door nog onbekende oorzaak uit. Een aantal bewoners van het complex heeft de nacht elders moeten doorbrengen.

00.10

Overvaller snackbar spoorloos

De politie is een zoektocht naar de dader begonnen na een gewapende overval, zondagavond, op een snackbar in Tilburg. De man bedreigde het personeel van de zaak aan de Oerlesestraat met een mes.

21.00

Vrouw vliegt met auto uit de bocht

Bij een ongeval in Oss is zondagavond een automobiliste gewond geraakt. Ze vloog rond halfnegen op de Oijenseweg met haar wagen uit de bocht en kwam met haar auto op de kop in een sloot terecht. Medewerkers van de politie en ambulancedienst hebben de bestuurster uit de auto gehaald. Ze is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Er was geen ander verkeer bij dit ongeluk betrokken geweest.

Een brandweerman bekijkt de schade aan de wagen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).
Een brandweerman bekijkt de schade aan de wagen (foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!