Liveblog

112-nieuws: brand in Beek en Donk • duizenden hardrijders gaan vrijuit

14 maart 2022 om 14:15 • Aangepast 24 maart 2022 om 15:25
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je alles over ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

17.25

Defecte vrachtwagen leidde tot vertraging op Moerdijkbrug

Op de A16 in de richting van Breda was aan het eind van de maandagmiddag de rechterrijstrook dicht ter hoogte van de Moerdijkbrug. Dit kwam door een defecte vrachtwagen. Er stond op het hoogte punt een file van ongeveer acht kilometer. Rond halfacht was de weg weer vrij

Wachten op privacy instellingen...
16.30

Celstraffen geëist voor ontvoering van man in Breda

Tegen de drie mannen die vorig jaar februari een man in Breda zouden hebben ontvoerd, is tot 261 dagen gevangenisstraf geëist. Ook vindt de officier van justitie bij de rechtbank in Breda dat ze niet meer in contact mogen komen met elkaar en met het slachtoffer. Ze moeten de man ook een schadevergoeding betalen. Die man was gedwongen in een auto te stappen. Onderweg kreeg hij te horen dat om het kwartier een vinger zou worden afgesneden wanneer hij niet met 3000 euro over de brug zou komen. Dat bleef uit, hij werd wel bedreigd, geslagen en beroofd.

LEES OOK: Mannen dreigden tijdens ontvoering vingers af te knippen: cel geëist

14.28

Duizenden bekeuringen voor te hard rijden niet uitgedeeld

Bij radarcontroles door het team verkeer Zeeland West-Brabant zijn sinds 9 februari in het geval van 8711 snelheidsovertredingen géén bekeuringen uitgedeeld. Dit in het kader van acties die politieagenten sindsdien voeren vanwege het uitblijven van een cao-akkoord. Eén van de acties is dat bij lichte overtredingen geen bekeuring wordt uitgedeeld.

14.09

Grote brand in Beek en Donk

Er woedt maandagmiddag een grote brand bij Van de Graft Accountants aan de Kapelstraat in Beek en Donk. De brand woedt op het dak van het kantoor. Daar zouden volgens de melding van de brandweer zonnepanelen op liggen. Bij de brand is niemand gewond geraakt, zo meldt de brandweer.

Rond kwart over twee, even na de eerste melding, laat de brandweer weten dat de situatie onder controle lijkt. Volgens een 112-correspondent is er behoorlijk wat rook-, roet- en waterschade ontstaan in het pand en aan spullen zoals laptops. Zo kwamen medewerkers van het kantoor naar buiten lopen met laptops waar het water uit liep.

Wachten op privacy instellingen...
13.50

Nepcollectanten halen zogenaamd geld op voor Oekraïne

De politie waarschuwt voor nepcollectanten die in Oss en omgeving geld ophalen voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Dat meldt de politie Maasland op Instagram. Lees hier meer.

Foto: Marcel Krijgsman/ANP.
Foto: Marcel Krijgsman/ANP.
12.30

Man (21) met cocaïne op zak aangehouden na wilde achtervolging

Een automobilist van 21 jaar uit Bergen op Zoom heeft maandagochtend in een poging te ontkomen aan de politie meerdere weggebruikers in het centrum van zijn woonplaats in gevaar gebracht. Uiteindelijk werd de man na een achtervolging met zwaailichten en loeiende sirene aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek dat hij in het bezit was van zo'n tien pakjes met vermoedelijk cocaïne. Lees hier meer over de gevaarlijke capriolen die de automobilist uithaalde.

11.35

Dronken automobilist kan rijbewijs inleveren

Een man van 43 jaar uit Etten-Leur is zondagavond in zijn woonplaats op de Bredaseweg tegen een boom gebotst. Volgens de politie had de man gedronken. Hij blies 905 ugl, ruim vier keer meer dan toegestaan. De man kon na het ongeluk zijn rijbewijs inleveren.

Hij reed in een bocht rechtdoor over een vluchtheuvel en botste daarna tegen een boom. Zijn auto raakte door het ongeluk zwaar beschadigd.

11.10

Automobiliste ramt verkeersbord en vervolgens slagerij

Een automobiliste heeft vanochtend op het Wijngaardplein in Eindhoven een verkeersbord geramd en vervolgens een slagerij. Voor zover bekend raakte niemand gewond bij het ongeluk. Volgens een 112-correspondent is de vrouw die achter het stuur zat van de auto uit voorzorg in de ambulance nagekeken. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft ze op een invalidenparkeerplaats het verkeerde pedaal ingetrapt waardoor het misging.

Op foto's is te zien dat zowel de auto als de pui van de slagerij behoorlijk zijn beschadigd.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
10.50

Auto's botsen in Deurne

Twee auto's botsten rond half tien op de Blasiusstraat in Deurne op elkaar. Volgens een 112-correspondent is een van de bestuurders na het ongeluk uit voorzorg nagekeken in de ambulance. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. De twee auto's raakten zo beschadigd dat ze moesten worden weggesleept.

Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel / SQ Vision.
10.40

Man (20) uit Poppel gewond bij ongeluk in Tilburg

De automobilist die zondagavond gewond raakte bij een ongeluk op de Baroniebaan in Tilburg is een man van 20 jaar uit het Belgische Poppel. Dat maakte de politie maandagochtend bekend. De man zat nadat hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal botste bekneld in zijn auto. Hij raakte gewond aan zijn been. De bijrijder raakte volgens de politie niet gewond. De automobilist kon zijn rijbewijs inleveren.

LEES OOK: Automobilist zwaargewond na crash, bestuurder botst op lichtmast en boom

Wachten op privacy instellingen...
06.31

Botsing op A59 Waspik

Een automobilist is zondagnacht gewond geraakt bij een ongeluk op de A59 bij Waspik. Die reed rond vijf uur net voor de afslag Waspik achterop een pick-up. Vervolgens verloor de automobilist de macht over het stuur en belandde de auto op zijn kant aan de overkant van een sloot op een akker. De bestuurder van de pick-up kwam met de schrik vrij. De andere bestuurder is naar een ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto getakeld.

01.39

Trein stilgezet vanwege agressieve man

Vanwege een agressieve passagier is een trein zondagavond een halfuur stopgezet bij station Vught. Dit gebeurde rond kwart voor elf. De man zou volgens een 112-correspondent vervelend hebben gedaan tegen de conductrice. De man is meegenomen door agenten. Het is de correspondent niet bekend waarom de man zich agressief gedroeg. Terwijl de trein stilstond, bleef een aantal spoorwegovergangen bij het station dicht.

00.46

Fietsen in de sloot

Bij station Vught is zondagavond ook een aantal fietsen in de sloot langs de fietsenstalling aan de Van Miertstraat gegooid. Volgens een 112-correspondent gaat het om een groot aantal.

Fietsen in de sloot bij het station in Vught (foto: Bart Meesters).
Fietsen in de sloot bij het station in Vught (foto: Bart Meesters).
00.28

Auto tegen lantaarnpaal langs A59 Den Bosch

Een automobilist is zondagavond rond halftien gecrasht op de A59 bij Den Bosch en botste met de auto op een lantaarnpaal langs de weg. Het ging mis bij de afrit richting de Vlijmenseweg. De auto zou met de linkerwielen in de berm zijn terechtgekomen en daarna zijn geslipt. Op het moment dat de hulpdiensten aankwamen, waren er geen betrokkenen meer te bekennen. De afrit richting de Vlijmenseweg werd na het ongeluk tijdelijk afgesloten. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen.

00.09

Automobilist wijkt uit voor kat en crasht

Een automobilist is zondagavond met zijn auto tegen een boom gereden langs de Ripseweg in Elsendorp. Hij wilde uitwijken voor een kat die de weg overstak. Vervolgens ging het mis. De bestuurder is in een ambulance naar het ziekenhuis in Boxmeer gebracht. De auto is weggesleept.

23.19

Automobilist zwaargewond bij ongeluk in Tilburg

Een automobilist is zondagavond zwaargewond geraakt op de kruising van de Baroniebaan met de Bredaseweg in Tilburg. De bestuurder raakte rond tien uur een lichtmast naast de weg en reed vervolgens met hoge snelheid tegen een boom. De bestuurder zat daarna bekneld in de auto. De brandweer heeft de automobilist bevrijd. Die is vervolgens met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Automobilist zwaargewond na crash, bestuurder botst op lichtmast en boom

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!