Vrouw die kinderen tijdens oppassen zou hebben misbruikt, toont spijt

14 maart 2022 om 14:13 • Aangepast 15 maart 2022 om 13:24
nl
Een vrouw uit het Limburgse Herkenbosch heeft maandag in de rechtbank in Den Bosch excuses aangeboden aan alle slachtoffers van seksueel misbruik. De 53-jarige verdachte deed dit tijdens een zitting waarin zij terechtstaat voor het meermalen plegen van ontucht met zeven kinderen uit zes gezinnen in de regio Eindhoven.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

"Ik vind het verschrikkelijk en heel erg", zo las ze voor uit een persoonlijke brief. "Nooit, nooit meer", wil ze met vergelijkbare zaken worden geconfronteerd, zo voegde ze eraan toe. "Met eigen ogen heb ik nu kunnen zien wat de gevolgen zijn van seksueel misbruik." Kopieën van de brief zijn overhandigd aan de rechtbank en de officier van justitie.

Misbruik kind op beelden vastgelegd
De zaak kwam in juni vorig jaar onder de aandacht van politie en justitie. De ouders van een meisje dat toen twee jaar oud was, kwamen erachter dat hun dochter was misbruikt door de Limburgse. Ze zagen het terug op camerabeelden uit de kinderkamer.

Nadere bestudering van die beelden door de politie, wees uit dat de verdachte tijdens het seksueel misbruik met iemand aan het videobellen was. Dit bleek een man van nu bijna 59 uit het eveneens Limburgse Heel te zijn. Ze werden allebei snel aangehouden, In hun huizen zijn gegevensdragers gevonden en in beslag genomen. Het tweetal zit nog steeds vast. De rechtbank kreeg van de advocate van de vrouw geen verzoek haar vrij te laten.

Privacy slachtoffers
De mannelijke verdachte kwam om onduidelijke redenen niet opdagen voor de zitting, deze maandag. De procedure tegen de twee verdachten wordt op 23 mei voortgezet met opnieuw een pro-formazitting. Tegen die tijd zijn alle beelden waarop het misbruik te zien is, geanalyseerd. Ook zijn nog verhoren gepland. Verder wacht de vrouwelijke hoofdverdachte nog een onderzoek naar haar persoonlijkheid.

Beide verdachten worden niet alleen beschuldigd van seksueel misbruik. Ook wordt hen verweten dat ze kinderporno hebben gemaakt van die ontucht en dat ze het hebben verspreid en in hun bezit hebben gehad.

In de aanloop naar de volgende zittingen buigt de rechtbank zich ook over de vraag hoe de privacy van de slachtoffers het beste kan worden gewaarborgd.

LEES OOK: Oppas die zeven kinderen misbruikte deed dat voor haar vriend

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!