Ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters krijgt meeste stemmen

18 maart 2022 om 08:00 • Aangepast 18 maart 2022 om 22:23
nl
Bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Someren is voormalig wethouder Guido Schoolmeesters als grote winnaar uit de bus gekomen. Zijn partij de Gemeenschapslijst won de verkiezingen, mede dankzij Schoolmeesters die in zijn eentje 1229 stemmen kreeg.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dat bleek uit het stemmenoverzicht dat de gemeente Someren donderdagavond naar buiten bracht.

In het voorjaar van 2021 kwam wethouder Schoolmeesters onder vuur te liggen. Volgens een onderzoeksrapport had hij zijn zoon en een bouwbedrijf voorgetrokken bij een project met startershuizen. Wethouder Schoolmeesters zou niet integer zijn geweest.

De gemeenteraad stemde hem daarom weg. Sinds die tijd probeert Schoolmeesters zijn reputatie te zuiveren. Dat leidde zelfs tot een rechtszaak in Den Bosch waarbij ambtenaren werden gehoord.

Zetelverdeling
De Gemeenschapslijst wint deze verkiezingen een zetel en gaat naar een totaal van zes zetels. De partij is daarmee nog altijd de grootste in Someren. De PvdA levert een zetel in en houdt één zetel over. Voor de andere partijen blijft de zetelverdeling gelijk.

Opvallend is dat raadslid Willem van Doorn, tweede op de lijst van de PvdA, meer stemmen heeft gekregen dan lijsttrekker Hans van Maris (235 tegen 321). Het opkomstpercentage was dit jaar 55 procent, drie procent lager dan in 2018 (58,1 procent).

LEES OOK:

Wethouder vecht voor eerherstel na ontslag, starterswoning ging naar zoon

Burgemeester in tranen bij raadsvergadering ontslagen wethouder Someren

Burgemeester over gedoe ontslagen wethouder: 'Ambtenaren serieus genomen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!