'Ik zei dat Ajax kampioen wordt, maar kom daar langzaam beetje op terug'

21 maart 2022 om 09:46 • Aangepast 21 maart 2022 om 12:32
nl
De clubiconen Willy en René van de Kerkhof zien een positieve vibe bij 'hun' PSV en dat belooft volgens hen veel goeds. De Eindhovense voetbalclub liet zondag weinig heel van Fortuna Sittard (5-0) en houdt zo druk op koploper Ajax. Die lijstaanvoerder morste bijna dure punten tegen Feyenoord.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik heb altijd gezegd dat Ajax dit seizoen kampioen wordt, maar daar kom ik langzaam een beetje op terug", vertelde René maandagochtend in het radioprogramma 'Wakker!' bij Omroep Brabant. "PSV speelde donderdag al een fantastische wedstrijd in de Conference League en zondag was het ook leuk. Deze week is er interlandvoetbal, maar in april moet het voor PSV gaan gebeuren."

"PSV'ers groeien naar een grootse vorm."

Ook broer Willy heeft het gevoel dat PSV best nog wel kampioen zou kunnen worden. "Ajax hoeft maar twee keer gelijk te spelen", legt de middenvelder van weleer uit. "Ajax hoeft niet per se te verliezen. En PSV moet blijven winnen. De laatste weken ben ik hoopvol gestemd, want PSV heeft allemaal goede wedstrijden gespeeld. Ook zondag weer. Ik zie dat de spelers naar een grootse vorm groeien."

Ajax maakte zondag, tijdens de topper tegen Feyenoord, opnieuw geen grootse indruk. "Feyenoord had zeker een punt verdiend", meent René. "En een strafschop. Het was een mooie topper om te zien, met Feyenoord als betere ploeg. Ajax was lucky. Feyenoord heeft onverdiend verloren, helaas. Puntenverlies van Ajax had PSV een nog betere uitgangspositie opgeleverd."

"RKC heeft weer een beetje ademruimte."

Ook RKC Waalwijk maakte afgelopen weekend indruk. Subtopper Vitesse, dat in de Conference League veel indruk maakte, werd in Arnhem met 2-1 geklopt. "Dat was zeker knap", blikte René terug. "Ik had dit niet verwacht, dit was een mooie overwinning op Vitesse. RKC krijgt zo weer een beetje ademruimte in de strijd tegen degradatie."

RKC staat veertiende in de Eredivisie met 27 punten uit 27 wedstrijden. De ploeg van coach Joseph Oosting heeft nu vijf punten afstand tot de degradatiezone.

"Het gaat de goede kant op bij Willem II."

Willem II leek zondagavond ook op weg naar een stunt, tegen AZ. Tot de negentigste minuut leidde de ploeg van de nieuwe coach Kevin Hofland met 2-1, maar in blessuretijd redde Zakaria Aboukhlal een punt voor de ploeg uit Alkmaar.

"Jammer dat Willem II in de laatste seconden nog twee punten verspeelde", verzuchtte Willy op de radio. "Al was een zege een beetje onverdiend geweest, want AZ was wel wat beter. Met dit gelijkspelletje blijven ze onderin hangen, maar het was een heel positieve wedstrijd."

De ex-international ziet een verbeterd moraal bij Willem II, dat nu vijftiende staat met 23 punten. "Het gaat daar de goede kant op. Ik verwacht dat Willem II verrassend uit de degradatiezone weet te blijven." Dit is volgens hem te danken aan de aanstelling van Hofland. "Kevin is een goede trainer. Hij weet wat er in het topvoetbal gevraagd wordt. Hij heeft bij grote clubs gespeeld en met goede trainers gewerkt. Ik denk dat dit invloed heeft. Ik zag zondag veel beter voetbal dan de afgelopen weken. Willem II heeft niet het makkelijkste programma voor de boeg, met onder meer een wedstrijd tegen PSV, maar die andere zes duels kunnen ze gewoon winnen."

LEES OOK:

Willem II laat winst tegen AZ in blessuretijd uit handen glippen

PSV kent eenvoudige middag en wint ruim van Fortuna Sittard

RKC Waalwijk boekt knappe en verrassende zege bij Vitesse

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.