Moeder van door politie doodgeschoten man: 'Tim had geen schijn van kans'

21 maart 2022 om 16:56 • Aangepast 31 maart 2022 om 15:26
nl
Jolande Oosterbaan uit Dordrecht, de moeder van Tim van der Boor (27) die donderdagavond op het Larixplein in Waalwijk werd doodgeschoten, legt de schuld bij de politie: "Een grote fout van het arrestatieteam, mijn zoon had geen schijn van kans."
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het arrestatieteam wilde Tim aanhouden in een onderzoek naar drugshandel. Waarom het team heeft geschoten wordt onderzocht door de Rijksrecherche, die geen verdere mededelingen doet zolang het onderzoek nog loopt.

Moeder Jolande Oosterbaan vertelt wat er volgens haar gebeurd is: "Mijn zoon zat samen met zijn vriendin in een auto op het parkeerterrein bij een flat in Waalwijk. Ineens werd hun auto omsingeld door vier auto's met leden van het arrestatieteam. Vervolgens is Tim door de ruiten van de auto heen doodgeschoten. Zijn vriendin is met een zak over het hoofd weggevoerd. Mijn zoon heeft niet eens uit de auto kunnen stappen."

"Voor een blowtje roken, schiet je toch niemand dood."

Volgens Jolande is er niets gevonden in de auto. "Het enige wat er is gevonden bij zijn vriendin zijn drie zakjes met cocaïne, waarschijnlijk voor eigen gebruik. Ze gingen een blowtje roken in de auto. Voor een blowtje roken schiet je iemand toch niet dood."

Het enige wat Jolande kan verzinnen, is dat haar zoon heeft geprobeerd zijn telefoon te pakken. "Dat kan door het arrestatieteam uitgelegd worden als naar een wapen grijpen." Maar volgens haar is in de auto geen wapen gevonden. "Tim is onder meer in zijn nek geraakt en is doodgebloed." Ze windt er in al haar emotie geen doekjes om: "Dit is moord en een executie."

"Hij heeft niet eens de kans gekregen om zich te verzetten of te vluchten."

De aanleiding voor de mogelijke arrestatie kent Jolande niet. "Het zou gaan om onderzoek naar drugshandel. Hij zou blijkbaar omgaan met bepaalde mensen. Maar als dat zo is, dan haal je hem toch uit de auto en breng je hem geboeid naar het politiebureau? Nu heeft hij niet eens de kans gekregen om zich te verzetten of te vluchten." Jolande gelooft niet dat haar zoon in drugs handelde: "Hij had niet eens geld op zak."

Direct na de schietpartij is Tim nog gereanimeerd. Ondanks alle medische hulp overleed hij ter plekke aan zijn verwondingen. "Sindsdien zit ik in een film, het is zo onwerkelijk. Donderdag is de begrafenis. Ik wil hem zo lang mogelijk bij me houden", zegt Jolande.

De familie heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Een crowdfundingsactie voor de begrafeniskosten heeft al zo'n 4500 euro opgeleverd.

LEES OOK:

Politie schiet verdachte (27) dood bij arrestatie in Waalwijk

Tim werd doodgeschoten door politie, moeder zamelt geld in voor uitvaart

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!