Video

Giel bakt de lekkerste worstenbroodjes: 'Goed deeg en gehakt gebruiken'

24 maart 2022 om 10:37 • Aangepast 25 maart 2022 om 09:33
nl
De 22-jarige Giel Vermeulen staat nog te stralen. De jonge bakker van bakkerij Bakkertje Deeg in het vestingstadje Heusden heeft de jaarlijkse strijd om het beste worstenbroodje gewonnen. Volgens Giel is er geen geheim van hoe je dat voor elkaar krijgt: "Gewoon goed deeg en gehakt gebruiken."
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Tijd om uit te slapen had Giel niet na de verkiezing tot bakker van het beste Brabantse worstenbroodje. Donderdag stond hij alweer om zes uur in de bakkerij om 700 worstenbroodjes te bakken. Giel, die pas 22 is, zit al zeven jaar in het bakkersvak. Eerst als leerling en de laatste vier jaar als fulltime bakker.

De ochtend nadat Giel de prestigieuze prijs in de wacht sleepte, voelt het nog steeds onwerkelijk voor hem: "Ja super, ik kan het nog maar nauwelijks geloven. Het is nog steeds een beetje wennen." Zelf lust Giel ook graag een worstenbroodje, maar niet te veel, want dan word je te dik, grapt hij.

"We hebben vandaag 700 worstenbroodjes gebakken."

Uiteraard meldt de bakker trots bij zijn winkel dat hij de prijs gewonnen heeft. Zowel buiten als binnen de bakkerij staat de Brabantse vlag en de mededeling dat hier het beste worstenbroodje vandaan komt. In de bakkerij worden de worstenbroodjes met eigeel afgespoten: "Daar gaan ze mooi van glimmen, misschien is dat het geheim van de mooie uitstraling."

De komende tijd rekent Giel zeker op extra klandizie vanwege de overwinning. "We hebben er vandaag 700 gebakken, we gaan de komende tijd kijken of dat genoeg is."

"Fijn dat de jonge generatie het overneemt."

Al vroeg op de morgen komen de eerste klanten proeven. Alhoewel, de meesten weten al hoe het smaakt: "Zijn vader bakt ook lekkere worstenbroodjes", zegt een vaste klant. Twee mannen die langsfietsen feliciteren de bakker: "Terecht gewonnen! Ze hebben de lekkerste worstenbroodjes en fijn dat de jonge generatie het overneemt."

LEES OOK: Winnaar van de strijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje is bekend

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!