Liveblog

112-nieuws: motor botst hard op kerende auto • hardleerse man is auto kwijt

25 maart 2022 om 14:16 • Aangepast 4 april 2022 om 09:05
nl
In dit liveblog hielden we je vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

22.09

Man na dollemansrit door Eindhoven gepakt met politiehond

Een man is vrijdagavond opgepakt na een dollemansrit in Eindhoven. De bestuurder van de Belgische auto trapte het gaspedaal flink in nadat hij een stopteken van de politie negeerde. Een politiehond 'nam de man flink te grazen' bij de aanhouding.

21.07

Auto raakt van de weg en belandt in het water

De bestuurder van een bestelbusje is vrijdagavond op de A27 van de weg geraakt en in het water gereden. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van afslag Werkendam. Volgens een 112-correspondent kwam de bestuurder er met een nat pak vanaf, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision.
20.01

Jongens met neppistool bij ziekenhuis, politie eropaf met getrokken wapens

De politie is vrijdag aan het begin van de avond met getrokken wapens op vier jongens af gegaan, die met een pistool rondhingen bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. De politie kreeg een melding over een vuurwapen, maar het bleek om een neppistool te gaan.

17.56

Motorrijder botst op kerende auto en belandt tientallen meters verderop

Een motorrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt nadat hij op een kerende auto was gebotst. Dat gebeurde op de Kanaaldijk N.W. tussen Helmond en Aarle-Rixtel. De motorrijder kwam tientallen meters verderop terecht, de motor belandde in het kanaal.

De motorrijder en de automobilist zijn naar het ziekenhuis gebracht. De weg is in beide richtingen afgesloten.

Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
Foto: Walter van Bussel/SQ Vision.
16.35

Ongeluk op Moerdijkbrug zorgt voor flinke file

Een ongeluk op de Moerdijkbrug zorgt voor flinke vertraging. De linkerrijstrook in de richting van Brabant naar Rotterdam is dicht, omdat een auto weggesleept moet worden. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg om vijf uur weer helemaal open is.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
16.24

Brandje op braakliggend terrein in Eindhoven

De brandweer heeft vrijdagmiddag aan 't Hofke in Eindhoven een buitenbrand geblust. De brandweer ging af op een melding van een schuurbrand, maar het vuur woedde buiten de schuur. Begroeiing in de buurt van de schuur stond in brand.

De brandweer had volgens een 112-correspondent moeite om het braakliggende terrein op te komen, omdat de poort op slot zat. Uiteindelijk was het vuur snel gedoofd.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
15.55

Ongeluk op A58 bij Oirschot, één rijstrook dicht

Op de A58 bij Oirschot is vrijdagmiddag een ongeluk gebeurd. In de richting van Tilburg is de linkerrijstrook dicht. Verkeer dat vanuit Eindhoven komt, moet rekening houden met file.

Foto: Marjanka Meeuwissen.
Foto: Marjanka Meeuwissen.
Wachten op privacy instellingen...
15.50

Overvaller gepakt dankzij oplettende bouwvakkers

De man die ervan verdacht wordt bij een overval op een oudere man in Valkenswaard een dure Bentley te hebben gestolen, is dankzij een tip van oplettende bouwvakkers opgepakt in Steensel. Hij hing na de overal rond bij de bouwput. "Ik dacht, wat moet die snuiter hier?" De gestolen Bentley is inmiddels ook terecht.

De groep oplettende bouwvakkers (foto: Imke van de Laar).
De groep oplettende bouwvakkers (foto: Imke van de Laar).
15.43

Brandweer rukt uit voor brand in schuur in Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...
14.35

Hardleerse automobilist is auto kwijt

Agenten hebben vrijdagmiddag in Eindhoven een auto in beslag genomen van een 29-jarige Eindhovenaar. Hij werd voor de vierde keer betrapt op autorijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De auto waarin hij reed, was ook niet verzekerd. Voor beide feiten krijgt de man een proces-verbaal.

14.14

Problemen op A27 richting Utrecht na ongeluk

Verkeer dat van Breda richting Utrecht wil rijden, krijgt het advies vrijdagmiddag om te rijden via de A15 en de A2. Reden is een ongeluk dat vrijdagmiddag rond twee uur gebeurde op de A27 van Breda richting Utrecht, bij Noordeloos. Daar zijn twee rijstroken afgesloten. Er stond rond halfdrie al een kilometerslange file. De ANWB waarschuwt voor ruim een halfuur vertraging.

13.51

Politie stelt viert medewerkers buiten functie

De politie Zeeland-West-Brabant heeft vier medewerkers voorlopig buiten functie gesteld. Dit gebeurde naar aanleiding van een intern onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag. Er zou sprake zijn geweest van onwenselijk gedrag en het onzorgvuldig omgaan met geweldsmiddelen binnen het politiebureau. "Het lijkt erop dat deze zeer onwenselijke situatie al langere tijd heeft geduurd en zich vooral heeft geconcentreerd binnen één teamgebied", laat een woordvoerder weten.

LEES OOK: 4 politiemedewerkers geschorst, onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag

13.37

Patiënt boos na behandeling, tandarts in hals gestoken

Bij de steekpartij die vrijdagochtend plaatsvond in een tandartsenpraktijk is een tandarts gewond geraakt. Hij werd geraakt in zijn hals. De dader is een 27-jarige man uit Oudenbosch. Hij was het niet eens met een eerdere behandeling. De man is aangehouden. Omdat de tandarts een wond in zijn hals heeft, wordt de verdachte poging tot doodslag ten laste gelegd.

LEES OOK: Patiënt steekt tandarts in hals, was het niet eens met een behandeling

13.22

Scooterrijdster aangereden in Etten-Leur

Een scooterrijdster is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op een rotonde aan het Voorsteven in Etten-Leur. Ze werd geraakt door een automobilist. De scooterrijdster is verzorgd in een ambulance. Hoe dit ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

De aanrijding vond plaats op een rotonde bij het Voorsteven in Etten-Leur (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De aanrijding vond plaats op een rotonde bij het Voorsteven in Etten-Leur (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
11.10

Automobilist aanhouden na racen over A58

Een automobilist is vrijdagochtend aangehouden nadat hij aan het racen was over de A58 bij Best. De man bleek onder invloed van softdrugs en zijn rijbewijs is al zo'n vijf jaar verlopen. Eind vorig jaar ging de automobilist ook al in de fout. Toen werd hij betrapt op de N395 tussen Oostelbeers en Middelbeers. Ook daar reed hij veel te hard.

10.44

Vier kilo softdrugs in verborgen ruimte

In een auto in de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom is donderdag vier kilo softdrugs ontdekt. De drugs, twee kilo hennep en twee kilo hasj, lagen in een verborgen ruimte. In de auto zaten twee mannen uit Frankrijk. Zij zijn door agenten aangehouden. Ze hadden enkele duizenden euro’s bij zich. Zowel de auto als het geld en de drugs zijn in beslag genomen. De twee Fransen, die negentien en twintig jaar oud zijn, zijn naar een politiecellencomplex gebracht.

10.35

Beschonken automobilisten aangehouden, rijbewijzen ingevorderd

Twee automobilisten moesten donderdagavond hun rijbewijs inleveren in Roosendaal. Een automobilist viel surveillerende agenten rond zeven uur op door heel langzaam en slingerend door de Van Leeuwenhoeklaan te rijden. Ze lieten de 58-jarige chauffeur uit Bosschenhoofd stoppen. Die had bijna zes keer teveel gedronken en kreeg een rijverbod van zeventien uur. Rond halftwaalf werd in de Laan van Luxemburg een 48-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Die had vier keer teveel gedronken en kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd.

10.18

Automobilist stompt agent in gezicht na dollemansrit

Een automobilist is donderdagmiddag aangehouden na een dollemansrit door Roosendaal. Mensen die de man zagen rijden belden de politie. Ze gaven het kenteken van de auto door en daaruit bleek dat die auto gestolen was. Een agent zag de automobilist rond halfvijf op de Antwerpseweg met hoge snelheid rijden en een rood verkeerslicht negeren en ging achter hem aan. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij stompte onder meer de agent in het gezicht.

LEES OOK: Man in gestolen auto drinkt bier achter het stuur en beukt agent in gezicht

10.03

Vrouw vast na mishandelen buschauffeur in Breda

Een 25-jarige vrouw uit Breda is woensdagmiddag gearresteerd, omdat ze een buschauffeur zou hebben mishandeld. De veiligheidsmedewerker van de busmaatschappij werd door de vrouw gebeten toen die haar na de mishandeling wilde aanhouden. Toen agenten zich naar het station in Breda spoedden, zagen ze hoe een boa de vrouw onder controle hield. Op zijn arm waren de tandafdrukken van de vrouw goed te zien, liet een woordvoerder van de politie vrijdag weten.

09.33

Steekpartij tandartsenpraktijk Breda

Bij een tandartsenpraktijk aan de Pastoor van Spaandonkstraat in Breda vond vrijdagochtend een steekpartij plaats. Volgens een 112-corespondent is niemand hierbij ernstig gewond geraakt.

LEES OOK: Lichtgewonde bij steekpartij tandartspraktijk Breda

08.21

Overvaller aangehouden in Steensel, auto teruggevonden

De man die vrijdagochtend bij een overval in Valkenswaard een Bentley had buitgemaakt, is korte tijd later aangehouden in Steensel. De politie kwam de dader op het spoor na een tip van een getuige.

LEES OOK: Gestolen Bentley is terug, overvaller opgepakt

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
07.35

Dode bij crash in Boxtel

Een automobilist is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de Schijndelsedijk in Boxtel. De auto waarin de man zat, raakte daar rond halfzeven van de weg. De auto raakte de vangrail, een jonge boom en een elektriciteitskast en raakte zwaar beschadigd.

LEES OOK: Automobilist komt om het leven bij crash in Boxtel

Van de auto bleef na de crash op de Schijndelsedijk bij Boxtel weinig over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de auto bleef na de crash op de Schijndelsedijk bij Boxtel weinig over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
07.15

Overval op bewoner huis in Valkenswaard

De bewoner van een huis aan de Molenstraat in Valkenswaard is vrijdagochtend overvallen. De overval vond plaats rond kwart over zeven. Een dure auto is buitgemaakt.

LEES OOK: Oudere man thuis overmeesterd, overvaller neemt peperdure Bentley mee

De politie doet onderzoek na de overval in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
De politie doet onderzoek na de overval in Valkenswaard (foto: Rico Vogels/SQ Vision).
Wachten op privacy instellingen...
22.52

Vechtpartij in café Eindhoven

In een café aan de Strijpsestraat in Eindhoven heeft donderdagavond een vechtpartij plaatsgevonden tussen een groepje mensen. Het gevecht is uiteindelijk doorgegaan op straat. Daarbij is volgens een 112-correspondent iemand gewond geraakt. Ook werd er een autoruit vernield. De politie ging in de eerste instantie naar de Strijpsestraat, omdat er een melding binnen was gekomen van een schietpartij. Eenmaal daar, bleek dat het ging om het geluid van de autoruit die kapot was gegaan. De politie heeft iemand aangehouden. "Wat de rol van deze persoon is geweest, zoeken we nog uit", aldus de politie.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!