Stel schoot kinderen te hulp na botsing Chaam: 'Het was verschrikkelijk'

27 maart 2022 om 13:31 • Aangepast 28 maart 2022 om 12:22
nl
Buurtbewoners in Chaam zijn een dag later nog altijd zwaar ontdaan door het ongeluk in hun straat waarbij twee kinderen omkwamen. Meerdere mensen schoten te hulp of zagen het ongeluk gebeuren. "Ik rende naar buiten en had ondertussen 112 aan de telefoon. Het was verschrikkelijk."

Op de Oude Bredasebaan botste een auto met daarin drie kinderen en hun moeder op een boom. Twee kinderen (bijna 1 en 4 jaar) kwamen om. De moeder ligt zwaargewond in het ziekenhuis, net als haar derde kind dat volgens de politie 'onder de vijf jaar' is.

Het ongeval gebeurde op een rechte weg buiten de bebouwde kom. Een man die recht tegenover de plek van het ongeval woont, vertelt dat hij en zijn vrouw direct ter plaatse waren om te helpen. Hij is nog altijd geschokt door wat hij zaterdag heeft meegemaakt.

"We zijn er echt de hele nacht mee bezig geweest."

"Ik hoorde rond vijf uur een harde klap en ben meteen naar buiten gerend. Ondertussen had ik 112 aan de telefoon", vertelt de man.

De alarmcentrale heeft het stel in de eerste minuten aan de telefoon begeleid zodat ze eerste hulp konden verlenen aan de kinderen. "We hebben alles gezien. Het was verschrikkelijk. We zijn er echt de hele nacht mee bezig geweest. Vooral ook omdat we zelf kleinkinderen hebben in exact dezelfde leeftijd als die kinderen."

Er reed volgens de buurtbewoner ook nog een wagen achter de verongelukte auto. "De mensen in die wagen vertelden tegen ons dat ze gewoon vijftig kilometer per uur reden. Volgens die mensen ging de auto gewoon opeens plots naar links. Uit het niets."

Nellie Olieslagers woont om de hoek van de plek waar het ongeluk gebeurde. "Ik reed met mijn elektrische rolstoel naar huis toen ik werd ingehaald door de auto", begint Nellie te vertellen.

"Ik zie het de hele tijd voor me. Ik zie de hele tijd die auto weer tegen de boom rijden."

Ze begint spontaan te huilen. "Ik zie het de hele tijd voor me. Ik zie de hele tijd die auto weer tegen de boom rijden." Ze is zelf niet gaan kijken. "Ik kan vanuit mijn rolstoel niks betekenen en sta alleen maar in de weg. Gelukkig waren de overburen er meteen bij."

Ook volgens Nellie reed de auto 'heel netjes zo rond de vijftig of zestig'. "Een paar meter verderop zie ik de auto ineens naar links gaan. Zo tegen de boom." De grote vraag die Nellie heeft is hoe dit heeft kunnen gebeuren. "Ze reed mij heel rustig voorbij. Er was geen tegenligger. Er gebeurde verder niks. Ik snap het niet."

Ook de politie zegt nog niets te weten hoe de dodelijke botsing op de Oude Bredasebaan in Chaam zaterdagmiddag kon gebeurden. De bestuurster is vanwege de dramatische omstandigheden nog niet gehoord, laat de politie zondag weten.

LEES OOK:

Na kind (4) ook baby overleden bij ongeluk in Chaam

Dodelijk ongeluk Chaam raadsel: 'Verklaring bestuurster van groot belang'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!