Man die op huis burgemeester inreed ligt al jaren met de gemeente overhoop

28 maart 2022 om 16:15 • Aangepast 29 maart 2022 om 08:35
nl
De man (53) die zondagochtend in Steenbergen inreed op het hek van het huis van burgemeester Ruud van den Belt, ligt al twaalf jaar met de gemeente overhoop. De Steenbergenaar wil een natuurcamping met dagbesteding beginnen, maar zou al die tijd door het gemeentebestuur worden tegengewerkt. Dat melden verschillende bronnen aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Robert te VeeleProfielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Veel inwoners van Steenbergen kennen de verdachte. Volgens hen werkt de man in de zorg en geeft hij als stadsgids rondleidingen. Hij wil op zijn eigen grond bij vesting Fort Henricus zijn droom realiseren: een camping met horeca en receptie waar verstandelijk beperkten kunnen werken. Maar de gemeente veegde de plannen van tafel, omdat ze op die plek geen bebouwing wil. Op die manier moet het polderlandschap open blijven.

"Dit gaat natuurlijk veel te ver."

Zondag sloegen bij de man de stoppen door. Hij maakte een gevaarlijke rit door Steenbergen waarbij hij op een politieauto inreed. Daarna botste hij bij het huis van de burgemeester. Daar werd hij opgepakt.

Peter de Koning van de lokale partij Steenbergen in Beeld is niet verrast. "Dit gaat natuurlijk veel te ver en is niet goed te praten, maar de gemeente heeft hem dusdanig getreiterd dat hij nu is doorgedraaid.”

"Vrijdag kwam hij nog bij mij langs."

Andere bronnen bevestigen het beeld dat Peter schetst. “Hij wordt nu neergezet als een verward persoon, maar ik kan je verzekeren dat hij alles behalve verward is."

Afgelopen vrijdag kwam de 53-jarige Steenbergenaar nog hevig gefrustreerd met zijn dossier bij Peter langs. "Hij vroeg mij om hulp. Als mensen er niet meer uitkomen met de gemeente, komen ze altijd naar mij."

"De man is een buitenbeentje."

Peter, die in het verleden zelf ook flinke aanvaringen heeft gehad met de gemeente zegt dat het de man gewoon niet wordt gegund om een camping te beginnen. "In Steenbergen krijgt iedereen alles voor elkaar, als je maar de juiste mensen kent. Deze man is nu eenmaal een buitenbeentje."

De verdachte zit nog vast. De politie is bezig met onderzoek en doet voorlopig verder geen mededelingen over de zaak. De gemeente Steenbergen laat desgevraagd weten niet inhoudelijk op 'het incident' te kunnen reageren zolang het onderzoek loopt.

LEES OOK: Dollemansrit eindigt tegen hek van huis burgemeester: 'Hek heeft ons gered'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!