'PSV-trainer Roger Schmidt gaat naar Benfica'

29 maart 2022 om 16:43 • Aangepast 30 maart 2022 om 09:44
nl
Trainer Roger Schmidt gaat volgend jaar bij Benfica aan de slag. Schmidt zou na meerdere gesprekken met de leiding van de club uit Lissabon op het punt staan om een contract te ondertekenen.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Dat meldt het Duitse sportmagazine Kicker. Benfica is de huidige nummer drie van de Portugese competitie met negen punten achterstand op koploper Porto. Daardoor ligt hoofdtrainer Nélson Veríssimo er onder vuur.

Veríssimo zit nog op zijn plek door de goede prestaties in de Champions League. Daar versloeg het Ajax in de achtste finale.

Een saillant detail aan de mogelijke overstap van Schmidt naar Benfica is dat de Portugese club afgelopen zomer de Eindhovenaren uitschakelde in de laatste voorrondes van de Champions League. In Lissabon verloor PSV met 2-1. In Eindhoven bleef het 0-0.

Vertrek uit Eindhoven
Schmidt gaf in februari aan niet te gaan verlengen bij PSV. De club wilde hem een nieuw tweejarig contract geven maar de Duitser kiest liever voor een nieuw avontuur. PSV en Roger Schmidt strijden nog op drie fronten voor een prijs. De oefenmeester wil bij de Eindhovenaren door de voordeur vertrekken met minimaal één hoofdprijs op zak.

Wanneer er precies witte rook komt is nog onduidelijk. De Duitse media melden dat er al meerdere gesprekken zijn gevoerd met de trainer en een akkoord wel aanstaande is.

LEES OOK:

Wisselende reacties op mogelijke aanstelling Van Nistelrooij bij PSV 1

Roger Schmidt wil niet zeggen waarom hij PSV verlaat: 'Persoonlijke reden'

Trainer Roger Schmidt stopt na dit seizoen bij PSV

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!