City Group openbaart overnameplannen NAC: 'Dit riepen ze in Lommel ook'

29 maart 2022 om 22:34 • Aangepast 30 maart 2022 om 10:06
nl
Na presentaties aan de Raad van Commissarissen, Stichting NOAD en diverse supportersgeledingen zijn de plannen van de City Football Group (CFG) nu ook openbaar gemaakt voor iedereen. Veel duidelijkheid geeft het niet en in Lommel komen de plannen meer dan bekend voor.
Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

“In dit document hebben ze gewoon Lommel SK vervangen door NAC Breda. Dit riepen ze hier ook” vertelt Ronny Geysen, voorzitter van de Lommelse supportersclub Heuvelhof, na het horen van de plannen van CFG. Lommel werd twee jaar geleden overgenomen door de City Football Group maar sindsdien is er niet veel verbeterd bij de Belgische club.

“Het is een reclamefolder met daarin alleen maar goed nieuws. Het zijn veel goede intenties en bij elke nieuwe trainer grabbelen ze weer wat uit die reclamefolder.”

"In dit document hebben ze gewoon Lommel vervangen door NAC Breda"

De voorzitter gaf vorige week al een schetsbeeld van wat de NAC-supporters kunnen verwachten met de City Football Group (CFG) als eigenaar. Maar in de praktijk lukt niet alles. “Ze zeggen dat er een topjeugdopleiding komt. Maar ze zijn hier nu een plan aan het maken om de jeugdopleiding kleiner te maken. Hierdoor zouden de toptalenten beter tot hun recht komen. We zullen over twee jaar zien of dat daadwerkelijk goed uitpakt.”

Het document van CFG kan ook social media niet rekenen op positieve reacties. Sven Claes een clubwatcher van Lommel SK beaamt de woorden van Geysen. Een andere supporter noemt het ‘een parodie op een serieus plan.’

Wachten op privacy instellingen...

De plannen van de City Football Group volgen op een uitgelekte brief van grootaandeelhouder Wim van Aalst. Hij is overtuigd van de plannen van CFG omdat het alleen maar over voetbal gaat, terwijl andere partijen ook in het stadion willen investeren. Maar wie in de plannen kijkt van CFG ziet ook ideeën over het stadion, zoals het aanpakken van het uitvak.

De intenties van de City Football Group om de supporters te betrekken in hun overnameplan, zijn goed. Maar een document van drie pagina’s lijkt een erg summiere opsomming van het gehele idee erachter.

"Het is een reclamefolder met daarin alleen maar goed nieuws."

Wat het City op gaat leveren wordt niet duidelijk. Daarnaast wordt er ook niet gesproken over mogelijke uitsluiting van Europees voetbal voor NAC. Want twee clubs met dezelfde eigenaar mogen van de UEFA niet meedoen aan een Europees toernooi. Natuurlijk is dit nog lang niet aan de orde bij de Bredase voetbalclub, maar door deze regel zou handhaven in de Eredivisie het hoogst haalbare zijn.

Voor veel supporters zijn de plannen allesbehalve geruststellend. Zeker met het voorbeeld van Lommel in het achterhoofd. De komende tijd moet duidelijk worden of City Football Group daadwerkelijk de club over gaat nemen. Het lijkt er steeds meer op dat Stichting NOAD, met het gouden aandeel, niet akkoord gaat met de plannen. In dat geval zal de stichting met een alternatief moeten komen.

Al met al zal het presenteren van de plannen door de CFG nog niet het laatste wapenfeit zijn in het overnameproces van de club. Laat staan dat het laatste woord hierover is gezegd.

Lees ook:

Dit is wat de NAC-fans mogelijk te wachten staat als CFG de club overneemt

Charmeoffensief City Group bij NAC-fans mislukt: 'Wij zijn niet overtuigd'

NAC wil aandelen verkopen aan City Football Group, fans zijn teleurgesteld

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!