Liveblog

112-nieuws: vrachtwagen met snijbloemen in brand • politie zoekt overvaller

31 maart 2022 om 05:52 • Aangepast 4 april 2022 om 10:11
nl
In dit liveblog hielden we je donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Hier vind je een overzicht van de ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.15

Politie zoekt overvaller in Eindhoven

De politie is met verschillende eenheden op zoek geweest naar een overvaller in de buurt van de Elburglaan in Eindhoven. Hij beroofde iemand op straat. De politie was met veel wagens aanwezig om de wijk uit te kammen.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd en wat er is buitgemaakt. Ook is het niet duidelijk of er iemand gewond is geraakt.

21.55

Vrachtwagen met snijbloemen in brand op de A2

Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht staat ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer een vrachtwagen in brand. Het verkeer wordt omgeleid via de N2.

De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse. Volgens een 112-correspondent schaalde ze op naar middelbrand omdat er zorgen waren over de waterwinning.

De brand brak uit rond half tien en is inmiddels onder controle. De cabine van de wagen is volledig uitgebrand. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
Foto: Dave Hendriks - SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
21.00

Container in brand langs de A58 bij Gilze

Een afvalcontainer is donderdagavond in brand gevlogen langs de A58 bij een restaurant van Burger King, ter hoogte van Gilze. De brandweer van Gilze en Ulvenhout heeft de container vol met water laten lopen. Volgens een 112-correspondent is het al de vierde keer in korte tijd dat er brand is ontstaan in de container.

Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
17.04

Scooterrijder botst met auto in Drunen

Een scooterrijder is donderdagmiddag rond half vier gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij in botsing kwam met een auto. Het gebeurde aan de Cees van Delftstraat in Drunen. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Brokstukken van de scooter lagen verspreid over de weg. De automobilist kon zijn weg vervolgen, ondanks lichte schade aan de auto.

Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
Foto: Iwan van Dun - SQ Vision
16.45

Oudere man rijdt met auto in het water in Den Bosch

Een oudere man is donderdagmiddag met zijn auto de Zuid-Willemsvaart ingereden tijdens het parkeren. Hij stond aan de Zuid-Willemsvaart tussen de Krommeweg en het Hinthamereinde. Twee mannen die het zagen gebeuren, hebben de man uit het water gehaald. Hij is bij kennis en naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Twee ambulances kwamen ter plaatse, de brandweer is met een aantal duikers het water ingegaan om de auto te controleren op inzittenden. De man bleek alleen in de auto te zitten.

De auto wordt donderdag door een berger uit de vaart gehaald.

LEES OOK: Rinke ziet man in het water rijden en duikt erachteraan

Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Foto: Bart Meesters - SQ Vision
Kofferklep van de auto (foto: Bart Meesters - SQ Vision).
Kofferklep van de auto (foto: Bart Meesters - SQ Vision).
16.20

Man (22) met lachgas gepakt na dollemansrit door Tilburg

Een 22-jarige Rotterdammer is woensdagavond aangehouden na een wilde achtervolging door Tilburg. Hij wordt verdacht van het verlaten van een plaats van een ongeval. Eerder die avond botste hij tegen een geparkeerde auto aan de Pater Ruttenstraat. Een agent zag het gebeuren en zag dat de bestuurder en zijn bijrijder lachgasballonnen in hun mond hadden.

Op het moment dat de agent ze aansprak, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Tijdens een dollemansrit over onder andere de Goirkestraat, Ringbaan-Noord richting de Hasseltrotonde, reed hij bijna een fietser ondersteboven.

Ook verschillende auto’s moesten de man ontwijken terwijl hij 140 kilometer per uur reed op wegen reed waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Vlak voor de Hasseltrotonde reed de man de middenberm over en ging al spookrijdend de Hasseltrotonde over, via de Ringbaan-West naar de Professor Cobbenhagenlaan. Daar is de man aangehouden door de politie. In zijn auto vonden zij een lachgascilinder, lege ballonnen en vals geld.

De man is aangehouden en wordt verhoord.

16.13

Schuurtje gaat in vlammen op in de polder bij Dussen

Een schuurtje in de polder bij Dussen is in vlammen opgegaan. Het gaat om een schuurtje dat in een weiland tussen de bomen staat aan de Diebracht.

Rookwolken waren van grote afstand te zien. Het schuurtje bleek niet meer in gebruik te zijn. Jongeren wilden het verbouwen zodat het schuurtje gebruikt kon worden, maar dat is niet meer mogelijk.

De brandweer van Dussen heeft het schuurtje geblust. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk. Van kortsluiting is geen sprake, want in het schuurtje ligt geen elektriciteit. Mogelijk is het in brand gestoken.

Foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg - SQ Vision
16.10

File op A58 na ongeluk tussen knooppunt Batadorp en Moergestel

Op de A58 van Eindhoven naar Tilburg is een ongeluk gebeurd. De linkerrijstrook is dicht en er staat een file. Geadviseerd wordt om om te rijden via Den Bosch (A2 en A65).

16.08

Tien Colombianen opgepakt bij cocaïnelab in Steenbergen

In de loods aan de Boonhil in Steenbergen is een cocaïnelab gevonden. Hierbij zijn tien mannen uit Colombia gearresteerd, ze zijn tussen de 26 en 66 jaar oud. Dat meldt de politie.

LEES MEER: Tien Colombianen opgepakt bij vondst cocaïnelab in Steenbergen

Foto: Christian Traets - SQ Vision
Foto: Christian Traets - SQ Vision
15.25

Vijftien jerrycans met aceton in woning Boxtel

In een huis aan de Baroniestraat in Boxtel heeft de recherche bij toeval vijftien jerrycans met aceton gevonden. Ze kwam bij het huis vanwege een lopend onderzoek. Bij het binnengaan van het huis, zagen de rechercheurs de jerrycans met chemische middelen. Ze vermoeden dat het om aceton gaat.

Er wordt onderzocht of er sprake is van een strafbaar feit. Aceton kan gebruikt worden voor het maken van verschillende soorten drugs. Ook kan er sprake zijn van een zogeheten milieudelict, omdat het in huis hebben van een grote hoeveelheid chemische middelen niet is toegestaan.

Er is niemand aangehouden, ook is niet duidelijk wie er op het adres zou wonen.

15.23

Kruidvat overvallen in Helmond

Een filiaal van Kruidvat is donderdagmiddag overvallen op de Brouwhorst in Helmond. De politie zoekt nog naar de overvaller. Het gaat om een getinte man met een baardje, een zwarte hoodie met witte letters achterop en een zwarte broek.

De man had een mes bij zich en nam een onbekend geldbedrag mee. Er raakte niemand gewond.

Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels - SQ Vision
13.58

Kapel in Westerhoven door brand verwoest

De Sint Valentinuskapel in Westerhoven is door een brand verwoest. De brand zat in het dak van de kapel en heeft grote schade aangericht. De kapel is afgesloten, omdat leistenen op het dak naar beneden kunnen vallen.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
12.32

Drugslab in Steenbergen, tien arrestaties

In een loods aan de Boonhil in Steenbergen is vermoedelijk een drugslab gevonden. Hierbij zijn tien mensen gearresteerd, zo meldt de politie.

De brandweer is ingeschakeld om te onderzoeken of er chemische stoffen liggen of zijn vrijgekomen. De loods is inmiddels gesloten. Over een uur begint een speciaal team van de politie met de ontmanteling van het lab.

LEES OOK: Drugslab gevonden in Steenbergen, tien man gearresteerd

Brandweerlieden overleggen met elkaar (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
Brandweerlieden overleggen met elkaar (foto: Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties).
06.05

Overval in Tilburg

Bij een overval op een huis aan de Zuringhof in Tilburg is in de nacht van woensdag op donderdag een bewoner gewond geraakt. Er zijn twee verdachten aangehouden, meldt de politie, maar er is nog veel onduidelijkheid.

De ramen van de voordeur zijn ingeslagen. De overvallers hebben een grote moker achtergelaten. Er is nog veel onduidelijk, meldt de politie.

LEES OOK: Overval op gezin Tilburg: bewoner gewond, twee verdachten opgepakt

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
00.34

Vrouw naar ziekenhuis na botsing in Oss

Een vrouw is woensdagavond met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd na een botsing in Oss. Twee auto's reden tegen elkaar op de Julianasingel in Oss.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision Mediaprodukties.
17.59

Politie houdt vier mannen aan voor autobranden in Veen

De politie heeft woensdagmiddag vier verdachten opgepakt vanwege 14 autobranden rond de jaarwisseling in Veen. Dat brengt het totaal aantal aangehouden mensen in dit onderzoek op acht.

LEES OOK: Weer 4 mannen opgepakt voor 14 autobranden rond jaarwisseling in Veen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!