Politie schiet Tim onterecht dood, agent verdacht van dood door schuld

31 maart 2022 om 13:43 • Aangepast 1 april 2022 om 13:36
nl
Een agent had 17 maart in Waalwijk niet op de 27-jarige Tim van der Boor mogen schieten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt. Het slachtoffer, dat geen vaste woon- of verblijfplaats had, overleed ondanks medische hulp op de plek van de schietpartij. De agent wordt nu verdacht van dood door schuld, wat zelden gebeurt na vergelijkbare incidenten.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In een persoonlijk gesprek heeft het OM dit toegelicht aan de nabestaanden van het slachtoffer. Tims moeder, Jolande Oosterbaan, legde de schuld al snel na het incident bij de politie: "Een grote fout van het arrestatieteam, mijn zoon had geen schijn van kans", aldus de Dordrechtse.

Tim van der Boor was verdachte in een drugsonderzoek en een arrestatieteam was ingeschakeld om hem aan te houden. Hierbij is door de politie op het Larixplein geschoten. Uit het onderzoek is nu gebleken dat daar geen directe aanleiding voor was. Formeel: er was sprake van een ongewild schot.

De Rijksrecherche doet verder onderzoek naar het incident. Volgens het OM kan het verdere onderzoek naar de toedracht van het incident 'nog geruime tijd in beslag nemen.'

LEES OOK: Moeder van door politie doodgeschoten man: 'Tim had geen schijn van kans'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!