Drukke avondspits verwacht door regen: 'Zwaartepunt ligt in Brabant'

4 april 2022 om 13:19 • Aangepast 12 april 2022 om 13:42
nl
Er staat ons een drukke avondspits te wachten. Dit heeft allemaal te maken met de regen die vanaf maandagmiddag valt. "Het zwaartepunt van de files als gevolg van de regen ligt maandag in Brabant", aldus Wijnand Zwaan van de ANWB.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

"We weten dat het hard gaat regenen en dat ga je dan ook op de weg merken. Maar de maandag is in de regel geen uitgesproken drukke dag voor het verkeer. Op dinsdag en donderdag zou het tot een veel drukkere avondspits hebben geleid. Maar je mag wel stellen dat we er rekening mee houden dat het zwaartepunt van de files als gevolg van de regen deze maandag in Brabant komt te liggen."

De eerste buien dienen zich maandagmiddag aan in onze provincie. En alsof dit nog niet erg genoeg is, gaat het vanuit het (zuid)westen bovendien best pittig waaien, zo vertelt Johnny Willemsen van Weerplaza.

"Het wordt nat, nat en nog eens nat."

De weerman voorspelt weinig goeds: “Het wordt inderdaad nat, nat en nog eens nat, al zal de zon zich best een enkele keer laten zien. Hou er rekening mee dat dit weerbeeld de hele week gaat aanhouden. De meeste regen zal maandag, dinsdag en ik denk donderdag vallen.”

Betrekkelijk goed nieuws heeft Willemsen voor degenen die plannen hebben om zaterdag bijvoorbeeld te gaan fietsen. “Dat wordt waarschijnlijk de dag met de meeste droge momenten van deze week, maar het wordt dan wel koud. Als afsluiting van een herfstachtige week. Maar er zit een weersverbetering aan te komen", zo sluit de weerman toch positief af.

LEES OOK:

Evenaring koudste aprilnacht in Eindhoven sinds het begin van de metingen

Temperaturen gaan komende week omhoog, maar dat is niet alleen goed nieuws

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.