Nog geen duidelijkheid over schikking voor Johan en Frans van Laarhoven

6 april 2022 om 10:01 • Aangepast 14 april 2022 om 13:39
nl
Het zal nog geruime tijd duren voordat er duidelijkheid komt over een mogelijke schikking in de rechtszaak rondom The Grass Company in Tilburg. Het is namelijk de vraag wanneer de eerstvolgende zitting is waarin de oprichter van de coffeeshop, Johan van Laarhoven en zijn broer Frans zich moeten verantwoorden. De rechtbank in Breda besloot woensdagmorgen de zaak 'voor onbepaalde tijd' aan te houden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Johan van Laarhoven opende begin jaren tachtig een coffeeshop in Tilburg en die breidde hij uit tot een keten: The Grass Company. Justitie verdenkt hem, zijn broer Frans en de huidige baas Marco de Jong ervan dat ze jarenlang bij de inkoop van wiet hebben gesjoemeld met de prijzen. De broers worden beschuldigd van onder meer witwassen en belastingontduiking. Ze lieten zich overigens deze ochtend niet zien.

Getuigen gehoord
De zaak sleept al ruim tien jaar en werd extra ingewikkeld toen Johan van Laarhoven voor jaren achter de tralies verdween in Thailand. Een bron dicht bij de broers zei eerder deze week te hopen dat deze woensdag duidelijkheid komt over een schikking. Hierover werd deze ochtend met geen woord gerept. Na afloop wilde een van de advocaten alleen zeggen dat je 'een broedende kip niet moet storen'. De officier van justitie ging er al helemaal niet op in.

De rechter besloot de zaak aan te houden, onder meer omdat er nog getuigen gehoord moeten worden. De officier van justitie verwacht dat dit de 'nodige tijd' gaat kosten. Ook de advocaten, die namens de verdachten aanwezig waren, konden zich vinden in een (zoveelste) uitstel van de behandeling van deze zaak.

LEES OOK: Strafzaak Johan en Frans van Laarhoven gaat verder: ‘Hopen op schikking’

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!