Video

Bosschenaar (39) aangehouden voor overval op Mark Gillis

7 april 2022 om 09:14 • Aangepast 8 april 2022 om 09:46
nl
Een 39-jarige man uit Den Bosch is donderdagochtend aangehouden voor de overval op Mark Gillis in Ommel. De identiteit van deze verdachte werd bekend nadat zijn DNA bij het sporenonderzoek was gevonden. De man is vastgezet.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Mark Gillis, bekend van de realityserie op tv over zijn familie, werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam. De forensische recherche deed na de overval uitgebreid sporenonderzoek in en rond het chalet van het Gillis, waarbij diverse sporen werden veiliggesteld.

Daar zaten ookDNA-sporen van de daders bij. In de DNA-databank van het Nederlands Forensisch Instituut leidde dit spoor tot een 'hit'. De Bosschenaar werd in zijn huis aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Witte bestelwagen
Het onderzoek naar de overval op Mark Gillis gaat nog gewoon door. "We zijn nog steeds op zoek naar twee, maar mogelijk zelfs drie andere daders", zegt een politiewoordvoerder.

In de zoektocht naar de daders waren al bewakingsbeelden te zien in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Daarin waren een reconstructie en bewakingsbeelden van een deel van de overval te zien.

Ook een wit bestelbusje is op die beelden te zien. Daar is de politie nog naar op zoek: "Wie kan ons meer vertellen over de witte bestelwagen die kort voor de overval op het park in de buurt van het chalet van Gillis rondreed? Zegt dat iemand iets?" De spullen die werden gestolen, zijn ook niet boven water. Onder meer horloges en een bijzonder model zonnebril zijn nog niet teruggevonden. De politie hoort graag van mensen die tips hebben over waar die spullen zouden kunnen zijn.

LEES OOK:

Mark Gillis is enorm opgelucht na arrestatie verdachte van brute overval

Mark Gillis blij met massaal medeleven na overval: 'Zoveel kaartjes'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!