Ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters keert niet terug in nieuw college

7 april 2022 om 21:48 • Aangepast 8 april 2022 om 21:30
nl
De ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters uit Someren keert niet terug in het nieuwe college. Schoolmeesters werd met een flink aantal voorkeursstemmen gekozen in de nieuwe gemeenteraad en wilde graag terugkeren op het wethouderspluche. Maar bij de andere partijen in de raad is geen draagvlak voor Schoolmeesters als wethouder.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

De partij van Schoolmeesters, de Gemeenschapslijst, boekte een klinkende overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens een advies van de informateur zou een coalitie van Gemeenschapslijst, het CDA en Wij zijn Someren-VVD een goede kans maken op een stabiel bestuur in Someren.

Maar daar zaten volgens de informateur wel voorwaarden aan, onder meer dat Schoolmeesters niet meer op het pluche gaat zitten. De andere partijen willen dan niet meer samenwerken.

De oud-wethouder werd door de gemeenteraad ontslagen, omdat hij zijn zoon voorgetrokken zou hebben bij de koop van een huis. Ook zou hij een bouwbedrijf bevoordeeld hebben. Schoolmeesters is woedend over zijn ontslag en vocht ook in de rechtbank om zijn goede naam te herstellen.

"Anders zouden we in de oppositie terecht komen."

Volgens lijsttrekker Bart de Groot is nu besloten om een andere wethouderskandidaat naar voren te schuiven. "Anders zouden we in de oppositie terecht komen. We hebben nog nooit zo'n grote verkiezingsoverwinning behaald, dus dat zou heel raar zijn."

De Groot is ervan overtuigd dat de inwoners van Someren Schoolmeesters graag als wethouder terug hadden gehad. "Maar als bij andere partijen die wens er niet is, dan kan het niet. En Someren is ook gebaat bij bestuurlijke rust."

De oud-wethouder gaat overigens wel in de raad zitten.

LEES OOK:

Ontslagen wethouder Guido Schoolmeesters krijgt meeste stemmen

Burgemeester wil weggestuurde wethouder niet terug. Mag ze dat zeggen?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!