Emoties bij Cody Gakpo na bekerwinst: 'Ik ben ook gewoon fan van PSV'

18 april 2022 om 06:30 • Aangepast 19 april 2022 om 08:02
nl
Cody Gakpo was door het dolle heen toen zondag het laatste fluitsignaal klonk. Hij ging op zijn knieën, het hoofd en de handen verdwenen bijna in het gras van De Kuip. Naar een hoofdprijs was hij al langere tijd op zoek bij PSV. En nu was het moment dan eindelijk daar.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De 22-jarige Gakpo maakte in februari 2018 zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. Een droom die uitkwam voor de Eindhovenaar. Het was al blessuretijd in het duel met Feyenoord en meer dan een minuut was het niet. Maar het was de start van iets heel moois. PSV werd dat jaar kampioen en dus maakte de rechtspoot zijn eerste huldiging als speler van het eerste elftal mee. Zondagavond volgde - eindelijk - de volgende.

Eerder dit voetbalseizoen won hij de Johan Cruijff Schaal, maar toen volgde geen huldiging. De bekerwinst werd wel gevierd met de fans. Op de dag van de gewonnen finale, in het eigen Philips Stadion. Die huldiging na de landstitel beleefde hij anders dan deze, zijn rol is ook anders. Van een talent dat mocht proeven aan het eerste elftal naar de aanvoerder en echte leider van PSV.

"Als je na tien jaar weer de beker wint, komen er emoties los."

Dat besef was er ook na het laatste fluitsignaal van Danny Makkelie. Aan de hand van Gakpo liet PSV de wedstrijd kantelen. In een paar minuten ging het van een 0-1 achterstand naar een 2-1 voorsprong. Gakpo maakte zelf de tweede PSV-treffer, dat bleek later de winnende. De combinatie van al die factoren zorgde voor een vreugdeuitbarsting. "We hebben een jaar lang hard gevochten. En persoonlijk ben ik ook fan van PSV. Als je dan een prijs wint, de beker - na tien jaar weer - komen er emoties los", zei de international na de wedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...

Hij keek al uit naar de huldiging. Ook omdat hij voor zijn debuut er al meerdere had bijgewoond. "Ik heb aardig wat huldigingen meegemaakt. Al sinds ik leef en kon lopen heb ik geen PSV-huldiging gemist, dus dit is heel speciaal."

"De trainer zei dat dit de makkelijkste prijs was om te winnen, hij nam het heel serieus."

Credits voor het winnen van de beker gingen vanuit Gakpo ook naar trainer Roger Schmidt. Het was al tien jaar geleden dat PSV het bekertoernooi wist te winnen. In de afgelopen jaren werd het vaak vroeg in het toernooi uitgeschakeld, door clubs zoals NAC Breda, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Roda JC. "De trainer zei altijd: dit is de makkelijkste prijs die je kan winnen. Je hoeft er maar vijf wedstrijden voor te winnen. Hij nam het heel serieus. Uiteindelijk hebben we de prijs gepakt, dus dat is goed.”

Schmidt noemde het seizoen voor PSV al geslaagd. Winst van de beker en nu tweede in de Eredivisie. De oefenmeester hoopt daar nog een stap te zetten, richting de titel. Voor Gakpo, die steeds nadrukkelijker in verband wordt gebracht met een transfer naar een topcompetitie, zou dat het seizoen helemaal afmaken.

Of het ook echt gaat gebeuren is de vraag, ook voor 'De Eindtovenaar'. "Het zou kunnen. Het zijn nog vijf wedstrijden. Wij moeten ze alle vijf winnen. We hebben het niet meer in eigen hand. Maar met vijf overwinningen voeren we de druk op. Misschien maken ze wat foutjes", wees hij naar Ajax. De verliezend bekerfinalist staat in de competitie vier punten los. Maar dat was zorg voor later, eerst moest de bekerwinst goed gevierd worden.

LEES OOK:

PSV wint KNVB Beker na zinderende finale tegen Ajax

Marco van Ginkel geniet in 'lekker jasje' van bekerwinst: 'Fantastisch'

Bekerwinnaars thuis ontvangen: kijk hier de huldiging van PSV terug

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!