Jongen die Megan (15) doodstak hoort ook in hoger beroep maximale strafeis

20 april 2022 om 14:47 • Aangepast 28 april 2022 om 16:15
nl
Ook in hoger beroep eist het Openbaar Ministerie de maximale straf tegen de inmiddels 18-jarige jongen die Megan (15) uit Breda doodstak. Eind januari veroordeelde de rechtbank in Breda hem al tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Daartegen ging de jongen in beroep. Hij houdt vol dat hij uit noodweer handelde.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Op 19 augustus 2019, de eerste schooldag, ging het helemaal mis. Megan werd die ochtend bij haar moeder thuis in de keuken met 35 messteken om het leven gebracht door haar ex-vriendje. Die beweerde tot nu toe altijd dat Megan hem in eerste instantie aanviel met een mes.

Daar gaat het Openbaar Ministerie dus niet in mee. Zij eisten woensdag tijdens de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep opnieuw de maximale straf voor minderjarige verdachten. Naast de twee jaar jeuddetentie en de onvoorwaardelijke PIJ-maatregel (beter bekend als 'jeugd-tbs'), moest de jongen ook schadevergoedingen betalen aan de ouders van Megan.

Achter gesloten deuren
Of de rechter van het Hof in Den Bosch ook daadwerkelijk meegaat in die eis, zal blijken tijdens de uitspraak op 18 mei. De rechtszaak speelt zich af achter gesloten deuren omdat de dader minderjarig is. Hij was 16 jaar oud toen hij Megan om het leven bracht.

LEES OOK:

Jongen die 15-jarige Megan doodde met 35 messteken krijgt de zwaarste straf

Dood van Megan (15) is nog voelbaar in Breda: 'Het blijft een litteken'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!