Een villa en een tabakszaak, wie is de drugsverdachte (28) uit Den Bosch?

21 april 2022 om 14:58 • Aangepast 22 april 2022 om 09:23
nl
Woensdagochtend is bij een grote politieactie in Den Bosch een 28-jarige man van zijn bed gelicht. Volgens de politie is hij een belangrijke verdachte in het onderzoek naar de grootste cocaïnevangst ooit in Nederland. Wie is deze Bosschenaar? Omroep Brabant bekeek de woning nader en ontdekte dat de man een tabakswinkel runt in de Graafsebuurt-Zuid, waar ook geld naar het buitenland verstuurd kan worden.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De arrestatie van de Bosschenaar is onderdeel van een reeks invallen in Nederland, Duitsland, België, Spanje en Paraguay. In totaal zijn er tientallen verdachten aangehouden. Aanleiding voor de invallen is de grootste cocaïnevangst ooit in Nederland. In februari vorig jaar werd in de havens van Antwerpen en Hamburg 23.000 kilo cocaïne ontdekt. De drugs hadden Nederland als eindbestemming. De totale waarde van de lading was 600 miljoen euro.

Luxe villa
De politie deelde beelden van de inval in Den Bosch, waarop te zien is dat het om een luxe villa aan de Deken Pompenstraat in het stadsdeel Empel gaat. Op een video die een makelaar jaren geleden op Facebook plaatste zien we de woning, een pand met een oppervlakte van 350 vierkante meter, twee woonkamers, en zes slaapkamers:

Wachten op privacy instellingen...

De woning staat op naam van een vrouw uit Duitsland, die hem in 2002 kocht. In 2019 stond de villa korte tijd te koop, maar hij is niet van eigenaar veranderd.

Tabakszaak
Opvallend: op hetzelfde adres zit sinds vijf maanden een bedrijf gevestigd, een financiële holding van Samir B. Volgens de Telegraaf is Samir B. de hoofdverdachte in deze drugszaak. In een recent interview voor de website Kliknieuws vertelde de in Schiedam geboren B. over zijn achtergrond. 'Bij Samir zit het ondernemen naar eigen zeggen in het bloed', zo valt er te lezen.

B. runt naast de holding nog een ander bedrijf, namelijk een tabakszaak in de Graafsebuurt-Zuid. In die winkel kan ook geld verstuurd worden naar het buitenland zonder tussenkomst van een bank of financiële tussenpersoon. Omdat de ontvanger hierbij niet of moeilijk te traceren is wordt de dienst vaak door criminelen gebruikt. Eerder runde hij een kapperszaak die zijn naam droeg in Rotterdam.

De politie kon niet bevestigen dat B. als hoofdverdachte wordt gezien, wel zegt een woordvoerder dat de Bosschenaar een ‘belangrijke verdachte is in het onderzoek’.

LEES OOK: Grootste cocaïnevangst ooit in Nederland: man (28) uit Den Bosch opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!