Liveblog

112-nieuws: bosbrandje in Boxtel • man schiet kat dood met luchtbuks

22 april 2022 om 19:18 • Aangepast 2 mei 2022 om 16:26
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is afgesloten. Zaterdag is er weer een nieuw liveblog.

18.18

A58 bij Oirschot weer vrij na ongeluk

Door een ongeluk op de A58 van Breda naar Eindhoven, moest je in de buurt van Oirschot rekening houden met flink wat vertraging. De linkerrijstrook was daar een tijdlang dicht. Op het hoogtepunt liep de vertraging op tot bijna een uur. Inmiddels is de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
17.51

Man doodt kat met luchtbuks in Standdarbuiten

Een man in Standdaarbuiten heeft een vijf maanden oude kat doodgeschoten, toen die zijn duivenkooi inliep. Het dier werd in zijn kop geraakt. De man besloot het dier meteen te begraven. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn luchtbuks is in beslag genomen.

17.45

Bosbrandje in Boxtel

De brandweer is iets voor vijven uitgerukt voor een klein bosbrandje in de buurt van de Heult in Boxtel. Een wandelaar merkte het vuur op. In eerste instantie dacht de brandweer de vlammen te kunnen doven met een zogenoemde vuurzweep en een schep, maar later bleek het toch nodig om de boel te blussen.

In de buurt van de brand werd een spuitbus met brandbare stof gevonden. Waarschijnlijk hebben vandalen het vuur met opzet aangestoken.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
Foto: Sander van Gils/SQ Vision
17.16

A58 weer vrij, maar drukte blijft

Hoewel de A58 weer helemaal vrij is na het ongeluk van eerder deze middag, blijft het flink druk ter hoogte van Tilburg-Reeshof. De ANWB verwacht dat de piek van de avondspits rond half zes bereikt wordt.

Wachten op privacy instellingen...
16.45

Brabantse snelwegen lopen vol

Het is al enige tijd druk, deze vrijdagmiddag op de snelwegen in Brabant. De ANWB had al gewaarschuwd voor een zware spits door het begin van de meivakantie. Vooral op de A58 in de richting van Eindhoven en rondom deze stad loopt het behoorlijk vast. Eerder op de middag leidde een ongeluk met twee vrachtwagens bij Someren tot veel vertraging op de A67. Rond 16.15 uur waren alle rijstroken daar weer vrij.

De ANWB adviseert weggebruikers om, als het even kan, pas later de weg op te gaan. "Het heeft geen zin om aan te sluiten in de file. Als je rond een uur of zeven vertrekt, rijdt dat een stuk relaxter."

16.29

Gevonden meisje (2) herenigd met haar moeder

In een speeltuin aan het Burghplein in Eindhoven werd vrijdagmiddag een meisje van twee jaar gevonden. De politie meldde dit op Burgernet. Inmiddels is de peuter weer herenigd met haar moeder.

LEES OOK: Meisje (2) dat werd gevonden in speeltuin is weer bij haar moeder

15.47

Ongeluk zorgde voor file op A58 richting Eindhoven

Bij een kop-staart botsing tussen vier auto’s zijn vrijdagmiddag op de A58 bij Molenschot rond kwart voor vier twee personen gewond geraakt. Door het ongeval ontstond een lange file. Twee rijbanen werden afgesloten. Een bergingsbedrijf is bezig met het bergen van de beschadigde voertuigen.

Foto: Jeroen Stuve?SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve?SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
15.25

Onkruid wegbranden gaat mis: brand bij woongroep Lunet

Bij woongroep Lunet aan de Nuenenseweg in Eindhoven is vrijdagmiddag brand ontstaan na het wegbranden van onkruid langs de gevel. In de woongroep waren ongeveer tien mensen met een beperking aanwezig, zij konden allemaal op tijd uit het gebouw worden gehaald. Niemand raakte gewond.

De schade aan de gevel van de woongroep is aanzienlijk.

Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision.
Foto: Sem van Rijssel/SQ Vision.
12.00

Fietser gewond na ongeluk in centrum Breda

Een fietser is vrijdagochtend gewond geraakt na een ongeluk op de Markendaalseweg in Breda. Het is niet duidelijk of de fietser is aangereden of gevallen. Het ongeluk gebeurde nadat de fietser een veegwagen inhaalde. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

11.41

Brand na explosie bij gasfles in school Uden

Een explosie van een gasfles heeft vrijdagochtend gezorgd voor een brand bij kindcentrum Vindingrijk in Uden. De gasfles in de kelder explodeerde, vermoedelijk doordat iemand een sigaret aan het roken was. Niemand raakte gewond en de kinderen kregen vrijwel niets mee van de explosie.

11.34

Bredanaar aangehouden na achtervolging

Een 48-jarige Bredanaar is gisteravond aangehouden na een flinke achtervolging van de politie. Dat meldt de politie vrijdagmiddag. Agenten wilden de auto van de man controleren nadat ze deze zagen op een verlaten industrieterrein in Heerle. De bestuurder besloot er vandoor te gaan.

De bestuurder scheurde door het centrum van Hoeven, Bosschenhoofd en over de A58. De man werd gearresteerd op het Gertrudisoord in Prinsenbeek. De auto bleek gestolen en ook had de man geen geldig rijbewijs.

10.48

Apotheekbusje niet goed op dicht: kratten met medicijnen vallen op straat

Een bestelbusje van een apotheek in Eindhoven is donderdag drie kratten met risicovolle medicijnen verloren. De achterklep van de bus was niet goed gesloten, waardoor de kratten uit de auto vielen. Via Burgernet is een waarschuwing verspreid om de kratten met medicijnen op te sporen.

10.39

Taxi vliegt in brand tijdens het rijden

Een taxi in Deurne is vrijdagochtend spontaan in brand gevlogen tijdens het rijden. De chauffeur zag vlammen en zette zijn auto aan de kant. De brandweer bluste de brand, maar kon niet voorkomen dat van de auto niets meer over is. Volgens een 112-correspondent zaten er geen klanten in de auto. Vermoed wordt dat verkeerde brandstof de oorzaak van de brand is.

08.52

Kapotte vrachtwagen zorgt voor file op A58

Weggebruikers op de A58 richting Breda moeten rekening houden met vertraging door een kapotte vrachtwagen bij afrit Bavel.

Wachten op privacy instellingen...
08.32

Jonge verkeershufter rijdt veel te hard en wordt opgepakt

Een beginnende bestuurder is donderdagavond in Den Bosch opgepakt omdat hij met 95 kilometer per uur over de Magistratenlaan reed. Je mag daar maar 50 rijden. De 22-jarige man had al geen rijbewijs meer, omdat hij de afgelopen jaren meerdere keren werd gepakt na zware verkeersovertredingen.

Wachten op privacy instellingen...
06.23

Automobilist onder invloed krijgt rijverbod

Een automobilist is donderdag tijdens de avondspits aan de kant gezet nadat agenten zagen dat hij een joint rookte terwijl hij over de Randweg bij Den Bosch reed. De 48-jarige Bosschenaar was ook onder invloed van alcohol, maakte de politie donderdagnacht bekend. In het politiebureau is bloed van de man afgenomen. De automobilist kreeg een rijverbod van 24 uur in afwachting van de uitslag van de test.

05.31

Drie auto's uitgebrand in Tilburg

Op een parkeerplaats aan de Bellinistraat in Tilburg zijn donderdagnacht drie auto's door brand verwoest. Rond kwart over vier hoorde een buurtbewoner een knal. Toen hij buiten ging kijken wat er aan de hand was, zag hij dat twee auto's vlam hadden gevat. Wat later sloeg het vuur over op een derde auto. De brandweer heeft de auto's geblust. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

De drie auto's aan de Bellinistraat in Tilburg gingen in vlammen op (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
De drie auto's aan de Bellinistraat in Tilburg gingen in vlammen op (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
02.57

Hulzen gevonden in Tilburg

Na een melding dat er geschoten was op de Lage Witsiebaan in Tilburg vonden agenten daar donderdagnacht 21 april vier hulzen op straat. Volgens buurtbewoners zijn de schoten afgevuurd door een man op een fiets. De agenten hebben de hulzen veiliggesteld. De politie onderzoekt of het gaat om kogelhulzen of knalpatronen.

LEES OOK: Hulzen gevonden op straat in Tilburg, buurt wijst naar een man op een fiets

Politieonderzoek op de Lage Witsiebaan in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Politieonderzoek op de Lage Witsiebaan in Tilburg (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De melding van de schoten in Tilburg kwam rond twee uur donderdagnacht binnen bij de politie (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De melding van de schoten in Tilburg kwam rond twee uur donderdagnacht binnen bij de politie (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
01.42

Overval in Schijndel

De bewoner van een huis aan de Dierenriem in Schijndel is donderdag vlak na middernacht overvallen. Er zou sprake zijn van meerdere overvallers. Bij de overval is volgens de politie geweld gebruikt. De bewoner is behandeld door ambulancepersoneel. Of er iets is buitgemaakt, is niet bekendgemaakt.

LEES OOK: Man overvallen in zijn eigen huis nadat vrouw aanbelt om naar wc te mogen

De politie deed na de melding van de overval in Schijndel onderzoek in de buurt van de Dierenriem (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De politie deed na de melding van de overval in Schijndel onderzoek in de buurt van de Dierenriem (foto: Sander van Gils/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!