Liveblog

112-nieuws: Steekpartij in woning, slachtoffer zoek • man (90) in botsing

25 april 2022 om 22:57 • Aangepast 3 mei 2022 om 16:27
nl
In dit liveblog hielden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten.

22.22

Man lichtgewond na steekpartij in appartement Eindhoven

Een man is maandagavond lichtgewond geraakt aan zijn arm nadat hij betrokken was bij een steekpartij in een appartement aan De Schoonhoeve in Eindhoven.

De politie kreeg meldingen van getuigen over de steekpartij maar tastte bij aankomst in het duister. Ter plaatse was geen slachtoffer te vinden. De politie heeft in de omgeving en bij ziekenhuizen navraag gedaan en is uiteindelijk met de man in contact gekomen. Hij bleek lichtgewond, hij wil geen aangifte doen.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak en vraagt omwonenden om eventuele informatie en camerabeelden met ze te delen.

De politie zocht in de omgeving naar de gewonde man (foto: SQ Vision).
De politie zocht in de omgeving naar de gewonde man (foto: SQ Vision).
Politie kreeg melding van steekpartij (foto: SQ Vision).
Politie kreeg melding van steekpartij (foto: SQ Vision).
19.00

Vrachtwagen en bestelbus in botsing, veel schade aan voertuigen

Een vrachtwagen en een bestelbus zijn maandag aan het begin van de avond op elkaar gebotst in Dongen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Vierbundersweg en de Kanaaldijk-Noord. De weg werd gedeeltelijk afgesloten, de schade aan de voertuigen is groot.

De bestuurders zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar bleken niet gewond.

Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve - SQ Vision
18.40

Man (70) komt om bij ongeluk in Venhorst

Een 70-jarige man is maandagmiddag om het leven gekomen bij een auto-ongeluk aan de Daandelendennen in Venhorst. Dat meldt de politie.

LEES OOK: Man (70) komt om bij auto-ongeluk in Venhorst

De man reed tegen een boom en overleefde de klap niet (foto: Marco van den Broek - SQ Vision).
De man reed tegen een boom en overleefde de klap niet (foto: Marco van den Broek - SQ Vision).
Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
Foto: Marco van den Broek - SQ Vision
17.00

UPDATE - Brand in kippenstallen Asten-Heusden

Bij de grote brand in twee kippenstallen in Heusden zijn delen van zonnepanelen in de omgeving terecht gekomen. Dat meldt de brandweer. Het zou volgens de brandweer geen gevaar vormen.

Omwonenden waar het materiaal in de tuin terecht is gekomen, kunnen zich bij de gemeente melden. Volgens de brandweer is het materiaal tot een omtrek van vier kilometer in de omgeving aangetroffen.

LEES OOK: Duizenden dieren komen om bij brand die woedt in vier kippenstallen

16.45

Verwarde man gooit spullen uit het raam en wordt aangehouden

Een verwarde man is maandagmiddag aan de Siloweg in Den Bosch overmeesterd nadat hij spullen vanuit een raam naar beneden gooide. De politie heeft in eerste instantie geprobeerd om contact te krijgen met de man maar dat wilde niet lukken. Daarom schakelde zij een onderhandelaar in.

Ook deze persoon kon geen contact krijgen met de man. Vervolgens heeft de politie de man overmeesterd en aangehouden.

LEES OOK: Verwarde man overmeesterd nadat hij spullen uit het raam gooit

De politie onderzoekt of de man hier woonde (foto: Iwan van Dun - SQ Vision).
De politie onderzoekt of de man hier woonde (foto: Iwan van Dun - SQ Vision).
De man moest worden overmeesterd (foto: Iwan van Dun - SQ Vision)
De man moest worden overmeesterd (foto: Iwan van Dun - SQ Vision)
15.15

Vrouw ernstig gewond bij bedrijfsongeval in Helmond

Een vrouw is maandagmiddag ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval in Helmond. De vrouw is met letsel aan haar borst overgebracht naar het Radboud Universitair Centrum in Nijmegen.

LEES OOK: Vrouw raakt ernstig gewond bij machinebouwer in Helmond

15.01

Botsing tussen auto, tractor en vrachtwagen in Haps

Een 90-jarige automobilist is maandagmiddag op de N264 bij Oeffelt in botsing gekomen met een vrachtwagen en een tractor nadat hij tussen deze twee voertuigen probeerde af te slaan richting Haps. De vrachtwagenchauffeur kwam uit tegengestelde richting van de auto en de tractor. Alle bestuurders kwamen met de schrik vrij. De weg is voor een tijdje deels afgezet, waardoor verkeer over één rijbaan moest rijden.

De tractor liep links achter schade op en de vrachtwagen liep een lekke band op. De auto van de man is met een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto: Saskia Kusters  - SQ Vision
Foto: Saskia Kusters - SQ Vision
Foto: Saskia Kusters - SQ Vision
Foto: Saskia Kusters - SQ Vision
14.50

UPDATE Brand kippenstallen in Asten-Heusden

De brand die sinds het begin van de middag woedde aan de Bleekerweg in Heusden, gemeente Asten, heeft twee kippenstallen verwoest. Dat vertelde een woordvoerder van de brandweer iets voor twee uur. Bij de brand zijn 43.000 van de in totaal 63.000 kippen op het bedrijf omgekomen.

Om twee uur gaf de brandweer aan dat de situatie onder controle is. Vanaf dat moment gaat het nablussen nog wel enkele uren duren. Eerder leek het te gaan om vier stallen die verwoest waren. Dat blijkt niet het geval.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision.
12.25

Zeer grote brand in kippenstallen

De brand die sinds het begin van de middag woedt aan de Bleekerweg in Heusden, gemeente Asten, heeft vier kippenstallen verwoest. Dat vertelt een woordvoerder van de brandweer rond een uur. In de stallen zaten kippen. Hoeveel kan hij op dat moment niet zeggen. Hij beaamt dat waarschijnlijk duiizenden dieren bij de brand zijn omgekomen.

LEES OOK: Duizenden dieren komen om bij brand die woedt in vier kippenstallen

De rook is in de verre omtrek te zien (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
De rook is in de verre omtrek te zien (foto: Dave Hendriks / SQ Vision).
11.55

Gewonde bij brand in Boxtel

Bij slijpwerkzaamheden in een pand aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel is vanochtend brand ontstaan. Hierbij is iemand gewond geraakt aan zijn gezicht. Ambulancemedewerkers hebben zich over het slachtoffer ontfermd, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede persoon raakte niet gewond.

Het brandje ontstond rond half twaalf en bleef beperkt tot de kelderruimte. Rond twaalf uur was de situatie onder controle. De brand ontstond in het pand waar voorheen Tiga Health & Beauty was gevestigd. Onlangs werd het pand verkocht. De Nederlandse Arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak.

10.45

Tilburger (41) mishandelt buurman

Een Tilburger die zijn buurman zondagnacht aansprak op geluidsoverlast die hij veroorzaakte, is daarop mishandeld. Het slachtoffer sprak zijn 41-jarige buurman rond half drie aan. Zijn buurman reageerde door hem in zijn gezicht te stompen. Een en ander speelde aan de Leharstraat in Tilburg.

Het slachtoffer waarschuwde de politie. Toen agenten de verdachte wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Hij bedreigde en beledigde de agenten. Ook een achterlicht van de politieauto moest het ontgelden.

10.20

Man mishandeld in Tilburg

Een man is gisteravond op straat in Tilburg zo ernstig mishandeld dat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De mishandeling gebeurde iets voor acht uur op het Daltonerf. Het slachtoffer liep daar. Voor de mishandeling is een man van 36 jaar uit Tilburg aangehouden. Hij zit vast voor onderzoek. Volgens een woordvoerder van de politie was er geen wapen in het spel. Over de ernst van de verwondingen van het slachtoffer kon zij niks zeggen.

10.10

Man met mes aangehouden

De politie kreeg rond acht uur vanochtend een melding dat in de Adriaan van Ostadestraat in Roosendaal een man met messen aan het gooien was. Toen agenten in de straat waren, stuitten ze op een man van 31 jaar die een mes in zijn hand had. De man van wie de woonplaats onbekend is, is aangehouden.

09.20

Autospiegels kapot getrapt

Bij de Nieuwe Jachthaven in Drimmelen zijn gisterenavond verschillende auto's vernield. De spiegels van de auto's werden kapot getrapt. Voor de vernielingen zijn twee mannen aangehouden, zo meldt de politie vanochtend. Het gaat om een man van 27 jaar uit Raamsdonkveer en een man van 24 jaar uit Oosterhout.

De twee werden in eerste instantie vastgehouden door enkele omstanders die de vernielingen zagen gebeuren. Zij waarschuwden de politie die vervolgens kwam om de twee aan te houden. Dat gebeurde iets na half negen. De man uit Oosterhout probeerde nog te ontkomen. Omstanders voorkwamen dat. Hierbij werd een van hen, een man, in zijn gezicht geslagen. De Oosterhouter wordt daarom ook verdacht van mishandeling.

09.15

Winkeldief deelt kopstoot uit

Een winkeldief heeft gisteren aan het eind van de middag een medewerker van een supermarkt een kopstoot gegeven. Dat gebeurde toen de medewerker de winkeldief, een man van 39 uit Breda, aansprak toen hij er vandoor wilde gaan. Even daarvoor had de verdachte een andere medewerker van de supermarkt een trap gegeven en met een tas op zijn hoofd geslagen. Dit nadat deze medewerker hem aansprak toen hij zonder te betalen langs de kassa liep.

De verdachte werd uiteindelijk voor diefstal met geweld door de politie aangehouden. Een en ander gebeurde iets voor zes uur bij een supermarkt aan de Haagdijk in Breda.

08.15

Vier auto's door brand verwoest

Op een parkeerplaats in de Daniël Marotstraat in Breda zijn iets na vier uur vanochtend vier auto's door brand verwoest. De brand begon volgens een 112-correspondent bij één auto en sloeg over op drie andere wagens. Hoe de brand is ontstaan wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

LEES OOK: Parkeerplaats veranderd in autokerkhof: vier wagens door brand verwoest

Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
Foto: Perry Roovers / SQ Vision.
08.00

Auto tegen boom in Breda

Een automobilist is iets na zeven uur op de Hondsdonk in Breda met haar auto tegen een boom gereden. Volgens een 112-correspondent is de vrouw voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar auto zat aan de voorkant behoorlijk in elkaar. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

Foto: Perry Roovers /SQ Vision.
Foto: Perry Roovers /SQ Vision.
23.10

Schoonmaker (59) bij Vlisco in Helmond overleden na ongelukkige val

Door een ongeluk in de Vlisco-fabriek aan de Binnen Parallelweg in Helmond is zondagavond een 59-jarige man overleden. De Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het bedrijfsongeluk.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Arbeidsinspectie is de man rond half elf onder aan een trap gevonden door zijn collega's. Hulpdiensten hebben de man nog gereanimeerd, maar die hulp mocht niet baten.

Het slachtoffer heeft de Nederlandse identiteit. Hij werkte als schoonmaker bij ISD Hopstaken uit Afferden in Limburg. Dit bedrijf wordt door Vlisco ingehuurd. De man was op de eerste verdieping aan het werk en is vermoedelijk gevallen.

De inspectie stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak. Het onderzoek zou volgens de woordvoerder enkele maanden in beslag nemen.

Volgens een 112-correspondent zou het slachtoffer gevonden zijn in een plas met bloed. Vlisco en ISD Hopstaken willen nog niet reageren.

23.00

Vrouw uit gekantelde auto gered

Op de Stokhasseltlaan in Tilburg is zondagavond een auto gekanteld en in de berm beland. Omstanders vonden de auto en schakelden hulpdiensten in. Een vrouw die in de auto zat, moest eruit worden bevrijd. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk kon gebeuren.

22.00

Jongen (17) zit vast in een schommel

De brandweer van Vught moest zondagavond rond tien uur in actie komen nadat een jongen van 17 vast was komen te zitten in een schommel. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Lopesehoeve in Vught. Het slachtoffer was met een vriend aan het chillen in het speeltuintje. De jongen was in de schommel gaan zitten en kon niet meer uit het stoeltje komen. De opgeroepen brandweer moest de schommel demonteren. Na een halfuur was de jongen weer bevrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!