Liveblog

112-nieuws: auto in sloot beland • zoekactie Galderse Meren afgerond

9 mei 2022 om 21:14 • Aangepast 17 mei 2022 om 14:50
nl
In dit liveblog hielden we je maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.48

Arrestatieteam houdt man aan in Eindhoven

De politie werd maandagavond gealarmeerd door een bewoner aan de Bennekelstraat in Eindhoven die voor zijn of haar huis een verdachte situatie zag. Daar zaten twee 'verdachte mannen' lange tijd in hun auto. De politie kwam ter plaatse en zag aan de hand van het kenteken van de auto dat de een van de mannen vuurwapengevaarlijk was. Toen de twee mannen de politie zagen, sloegen ze op de vlucht. Al snel waren ook een arrestatieteam en politiehelikopter ter plaatse. De man die vuurwapengevaarlijk is, is niet meer gevonden. De andere man is onder schot uit de auto gehaald en aangehouden.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.05

Auto in sloot beland in Werkendam

Een bestuurder is rond zeven uur met zijn auto van de weg geraakt en in een brede sloot terechtgekomen. Dat gebeurde aan de Noordwaarderweg in Werkendam. Een traumhelikopter, brandweer en ambulance kwamen naar de plek van het ongeluk. Maar tegen de tijd dat de hulpdiensten er waren, was de bestuurder zelf al uit het water gekomen. De bestuurder is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het komt dat de bestuurder van de weg raakte, is niet bekend.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision.
19.47

Zoektactie naar vermiste Marleen afgerond

De zoekactie naar de vermiste Marleen is maandagavond afgerond. Met een sonarboot en een speurhond zocht de politie op het water van de Galderse Meren in Breda verder naar de 41-jarige vrouw. Er is niemand gevonden in het water.

LEES OOK: Politieactie Galderse Meren: met boot en speurhond wordt Marleen gezocht

17.34

Grote schuurbrand in Someren

Aan de Ruiter in Someren woedt maandagmiddag een grote schuurbrand. De brandweer is met meerdere blusvoertuigen aanwezig en probeert te voorkomen dat de brand overslaat naar aanliggende panden. De schuur staat volledig in brand en kan als verloren worden beschouwd. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

LEES OOK: Grote brand verwoest schuur met zonnepanelen in Someren

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: René van Hoof.
Foto: René van Hoof.
17.20

Scooterrijder gewond na val

Op de Maastrichterweg in Valkenswaard is een scooterrijder gewond geraakt na een val. Volgens een 112-correspondent viel de bestuurder terwijl hij een bocht maakte, doordat er een zware zak met tuinaarde op de treeplank lag. Een voorbijganger schoot te hulp en schakelde de hulpdiensten in. De scooterrijder is met de ambulance meegenomen en zou gewond zijn aan zijn been.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
17.14

Traumahelikopter naar manege in Oeffelt

Bij Equicentrum Sprong Vooruit in Oeffelt was maandagmiddag een traumahelikopter ter plaatse. Volgens een 112-correspondent was er in het weiland iemand die hulp nodig had. Ook de politie en een ambulance waren aanwezig. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk.

Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
Foto: Saskia Kusters/SQ Vision.
16.09

Fietsster (81) overleden na ongeluk

Een 81-jarige vrouw uit Wouw is om het leven gekomen nadat ze betrokken is geweest bij een ongeluk. Afgelopen vrijdag fietste ze door Wouwse Plantage, toen ze werd geraakt door een camper. Een dag later is ze in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat meldt de politie maandag.

LEES OOK: Fietsster (81) overlijdt na ongeluk met camper

15.45

Ongeluk tussen twee bestuurders

Op de Stipdonk in Lierop is maandagmiddag een ongeluk gebeurd tussen twee automobilisten. Een van de bestuurders wilde vanaf een oprit invoegen, maar werd toen van achteren geraakt door de auto van de andere bestuurder. Een ambulance die hier toevallig achter reed, hielp de twee bestuurders door ze na te kijken in de ambulance. Niemand raakte gewond. Beide auto's zijn flink vernield en worden door een berginsbedrijf weggehaald.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision.
15.28

Geen wapens gevonden bij politieactie in Gemert en Aarle-Rixtel

Bij een woonwagenkamp in Gemert en een manege in Aarle-Rixtel zijn maandagochtend invallen gedaan. Het gaat om het woonwagenkamp aan De Peij in Gemert en een verhuurde loods op het terrein van een manege aan De Biezen in Aarle-Rixtel. De politie had informatie dat daar verboden wapens zouden liggen, maar volgens een woordvoerder is er niks gevonden. Het onderzoek is daarom afgerond.

Het woonwagenkamp aan De Peij in Gemert (foto: René van Hoof).
Het woonwagenkamp aan De Peij in Gemert (foto: René van Hoof).
12.20

Fietsster geschept door auto in Budel

Een vrouw op een fiets is rond half twaalf vanochtend geschept door een auto. Dat gebeurde op een rotonde aan de Midbuulweg in Budel. De bestuurster van de auto had haar over het hoofd gezien. De fietsster is onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto raakte flink beschadigd door de klap en moest worden weggesleept.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
12.07

Man wordt onwel en ramt lantaarnpaal

Een man is met zijn auto - een Jaguar F-TYPE - tegen een lantaarnpaal geknald op de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk. Hij bleek onwel te zijn geworden. Omstanders hebben de ramen van de auto ingeslagen om hem te kunnen helpen. Even later is hij door de ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
Foto: Toby de Kort/SQ Vision
11.57

Auto rookt na rijden met handrem erop

De brandweer heeft in de Raadhuisstraat in Waalre een auto gekoeld. De bestuurder had de auto net opgehaald van het reparatiebedrijf in Veldhoven, maar eenmaal thuis zag er flink wat rook onder vandaan komen. Op het moment dat de brandweer aankwam, was de meeste rook al weg. Het bleek dat de handrem er al die tijd op had gestaan. De brandweer heeft de auto gekoeld met water.

Foto: Jozef Bijnen
Foto: Jozef Bijnen
11.50

Vrouw op scooter geschept

Een vrouw op een scooter is gewond geraakt, toen ze op de Eisenhowerlaan in Eindhoven werd geschept door een auto. De scooter stak vermoedelijk de straat over, die de auto net inreed. Bij de klap raakte de vrouw gewond. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
10.29

Fietser gewond na botsing met auto

Een fietser is gewond geraakt, nadat hij op een rotonde aan de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal werd aangereden door een auto. De man is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk is gebeurd.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
10.15

Man wordt onwel tijdens rioolwerkzaamheden

Een werknemer van een rioolreinigingsbedrijf is tijdens zijn werk onwel geworden. De man was aan de Zuiderklamp in Nuenen bezig, toen er uit de rioolput een sterke anijslucht naar boven kwam. De man werd daardoor onwel en is naar het ziekenhuis gebracht. Op dat moment was hij nog altijd slecht aanspreekbaar. De brandweer verricht nu metingen op de plek. Omstanders worden op grote afstand gehouden.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
09.57

Zoektocht na beroving in Waalwijk

Na een beroving in de buurt van winkelcentrum de Els in Waalwijk, is de politie nu nog druk op zoek naar de dader. Via een burgernetmelding is inmiddels een signalement verspreid. Het gaat om een man met een zwarte trainingsbroek van Adidas, (mogelijk) een blauwe trui met capuchon en een zonnebril.

08.39

A27 weer vrij na ongeluk

Na een ongeluk op de A27 bij knooppunt Hooipolder, was de rechterrijstrook dicht tussen Breda en Gorinchem. Daardoor stond je daar al gauw drie kwartier in de file. Inmiddels is de weg weer vrij, meldt de ANWB.

Wachten op privacy instellingen...
07.52

File op A58 na ongeluk bij Bavel

Na een ongeluk op de A58 bij Bavel, stond verkeer vanuit Tilburg naar Breda een tijdlang in de file. In die richting was de linkerrijstrook dicht. De vertraging liep op tot zo'n drie kwartier.

Wachten op privacy instellingen...
07.40

Geen treinen tussen Nijmegen en Oss

Er rijden vanochtend tussen Nijmegen en Oss geen treinen door een aanrijding. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Ook de precieze plek van de aanrijding is niet bekend.

Vooralsnog rijden er geen treinen tot half elf vanochtend.

Wachten op privacy instellingen...
07.38

A4 bij Dinteloord dicht vanwege bermbrand

De A4 is vanochtend rond half acht bij Dinteloord even dicht vanwege een bermbrand. Die ontstond door een geklapte rem, meldt Rijkswaterstaat. De brandweer is bezig de boel te blussen.

Wachten op privacy instellingen...
06.20

Autobrand in Eindhoven

Aan de Koningskinderen in Eindhoven is vanochtend vroeg een autobrand geweest. Dat blijkt uit een Burgernetmelding die de politie heeft verstuurd. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

Wachten op privacy instellingen...
06.00

Gewonden na explosie op boot

Bij een explosie op een boot in Den Bosch zijn vannacht twee zwaargewonden gevallen. Het zou gaan om een man en een vrouw die ernstige brandwonden opliepen. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een 112-correspondent konden de twee zelf in de buurt van waar hun boot lag aangemeerd om hulp vragen.

Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
05.30

Ongeluk op de A58 bij Tilburg

Een auto en een kleine vrachtwagen zijn gisteravond laat op de A58 bij Tilburg gebotst. Voor zover bekend raakte er bij het ongeluk niemand gewond. Er was alcohol of drugs in het spel. Eén van de bestuurders is volgens een weginspecteur van Rijkswaterstaat, die na het ongeluk te hulp schoot, namelijk meegnomen naar het politiebureau in het kader van artikel 8 van de Wegenverkeerswet. Dat is de wet die gaat over het gebruik van alcohol en/of drugs in het verkeer.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!