RKDVC speelt nog één wedstrijd, speciaal voor omgekomen Matt en Pepijn

12 mei 2022 om 20:11 • Aangepast 19 mei 2022 om 15:08
nl
De wedstrijd die de spelers van voetbalclub RKDVC Drunen op 22 mei gaan spelen ter nagedachtenis aan teamgenoten Pepijn (20) en Matt (19) is zeer waarschijnlijk meteen de laatste wedstrijd van het seizoen. Daarna stopt het even. Het verdriet om de twee jongens die afgelopen zaterdagnacht om het leven kwamen bij een tragisch verkeersongeluk, is te groot.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het was een zondag als alle andere, waarbij de teamgenoten van RKDVC elkaar op het veld zouden treffen voor een mooie pot voetbal. Totdat er 's morgens verontrustende appjes binnenstroomden.

Pepijn Pijnenborg (20) en Matt de Roij (19), die beiden in het 15e team speelden, blijken die nacht allebei om het leven te zijn gekomen nadat ze werden geschept door een auto in Loon op Zand.

"Mijn hartslag vloog omhoog, het was zo heftig om te lezen."

De schok is groot bij de club. "Het ene moment lig je nog nietsvermoedend in bed, een beetje wakker te worden, en dan opeens krijg je een berichtje en dringt tot je door dat je twee vrienden bent verloren", vertelt teamgenoot Noah Kamp. "Mijn hartslag vloog omhoog, het was zo heftig om te lezen."

Noah was goed bevriend met de twee. Pepijn kende hij nog van de middelbare school. "Het is een heel hecht team. Sommige jongens speelden al als B'tjes samen, zo'n zes jaar geleden. De vriendschap reikte veel verder dan op het veld, in de vrije tijd zochten we elkaar ook op", vertelt hij.

Pepijn en Matt (foto's: familie Pijnenborg en De Roij).
Pepijn en Matt (foto's: familie Pijnenborg en De Roij).

Ook afgelopen zaterdagavond was dat zo, toen de jongens met een stel wilden gaan stappen in Tilburg. Ze namen de bus, en om onduidelijke reden stapten Pepijn en Matt halverwege uit bij de bushalte in Loon op Zand. Daar staken de jongens de weg over, waar ze werden aangereden door een auto.

De teamgenoten van Matt en Pepijn spelen op 22 mei een wedstrijd ter nagedachtenis aan hun vrienden. In speciale shirts, waarop de namen van de twee zullen staan, plus de tekst 'Rust Zacht'. Alle (senioren)teams is gevraagd om als toeschouwer te komen kijken. Het is meteen de enige wedstrijd die RKDVC15 nog zal spelen dit seizoen.

"Er is zo'n gat geslagen in ons team dat we niet meer willen spelen."

"Het is zo'n groot verlies, er is zo'n gat geslagen in ons team dat we niet meer willen spelen", aldus Noah. "De motivatie is bij iedereen even weg." Eigenlijk stonden er nog vijf wedstrijden gepland in de competitie. De punten gaan gewoon naar de tegenpartij.

Herinneringen aan Matt en Pepijn, ze zijn er in overvloed. "Matt was lekker impulsief, net als Pepijn. Ze hielden ervan een geintje uit te halen en een beetje gek te doen. Ze hadden het heel gezellig met z'n tweeën."

Teamgenoot Flynn van Mook schreef een indrukwekkend eerbetoon over het verlies van de jongens. "Daarboven zijn ze twee sfeermakers rijker, hier vullen we de grote achtergelaten leegtes met de manier van leven die ze jarenlang op ons hebben overgebracht."

"We geven om elkaar en steunen elkaar", zegt Noah. "We proberen zo veel mogelijk te lachen samen, maar soms hoort daar ook een traantje bij. Dat hou je niet tegen."

LEES OOK:

Voetgangers (19 en 20) overleden na aanrijding vlakbij bushalte

Voetbalclub Drunen rouwt na ongeluk waarbij jonge leden (19 en 20) omkwamen

'Regen aan lichtjes' voor omgekomen Matt en Pepijn bij RKC Waalwijk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!