112-nieuws: 'schietpartij' blijkt verkeersruzie • overval in Breda - Omroep Brabant
Liveblog

112-nieuws: 'schietpartij' blijkt verkeersruzie • overval in Breda

14 mei 2022 om 22:51 • Aangepast 17 mei 2022 om 14:22
nl
In dit liveblog houden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.55

'Schietpartij' blijkt verkeersruzie

Het onderzoek van de politie in Goirle heeft inmiddels uitgewezen dat er niet geschoten is aan de Poppelseweg. Het blijkt om een verkeersruzie te gaan. Inzittenden van twee auto's waren na een verkeersconflict verhaal gaan halen bij een man die aan de Poppelseweg woont. Daarbij zijn klappen gevallen. De bewoner raakte gewond en doet aangifte.

22.39

Horloge gestolen bij straatroof in Breda

Een man is zaterdagavond overvallen op de Roerstraat in Breda. Twee jongemannen van rond de 25 jaar zouden hem hebben bedreigd met een vuurwapen, zo vertelde hij de politie. Daarna moest hij zijn horloge afgeven. De man is niet gewond geraakt. De politie is op zoek naar de twee mannen. Ze waren allebei in het zwart gekleed en hadden capuchons op.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
Foto: Perry Roovers/SQ Vision
22.30

Mogelijke schietpartij na ruzie in Goirle

De politie onderzoekt een mogelijke schietpartij aan de Poppelseweg in Goirle. Volgens een vrouw die de politie had gebeld, waren er mensen aan de deur geweest bij een huis aan de Poppelseweg. Vervolgens had ze klappen gehoord.

Volgens een woordvoerder van de politie is er in ieder geval een man gewond geraakt aan zijn hoofd. Maar is nog niet duidelijk of er ook geschoten is of dat er 'slechts' klappen zijn uitgedeeld. Het slachtoffer is nog niet gevonden.

20.34

Auto mist de bocht en ramt twee bomen

Een auto is zaterdagavond van de weg geraakt in Hooge Zwaluwe. De autobilist miste de bocht en raakte twee bomen voordat de wagen tot stilstand kwam. Dat gebeurde op de Wagenbergsestraat. De politie en ambulance kwamen naar de plek van het ongeluk. De bestuurder was aanspreekbaar, maar is wel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

20.31

Brand in Eindhovens natuurgebied

Er woedde een natuurbrand in de buurt van knooppunt Leenderheide bij Eindhoven. De N2 werd even afgezet om de brandweer gelegenheid te geven bij de brand in de buurt te komen. Die rukte massaal uit, maar was uiteindelijk snel klaar. Er brandde een stuk van zo'n dertig bij dertig meter af.

LEES OOK: Brandweer rukt uit voor 'zeer grote' brand bij natuurgebied in Eindhoven

Wachten op privacy instellingen...
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
17.26

Traumahelikopter naar botsing tussen scooter en elektrische fiets

Een scooter en een elektrische fiets zijn op elkaar gebotst in Helmond, voor station Brouwhuis. Vanwege de ernst van het ongeluk werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nog onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Wachten op privacy instellingen...
15.33

Motorrijder raakt overstekende fietser

Een fietser die de weg overstak in Dommelen, is geraakt door een motorrijder die daar reed. Waarschijnlijk heeft de fietser de motorrijder over het hoofd gezien bij het oversteken. Ze vielen door de botsing allebei. De fietser is nog nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De motor en de fiets raakten beschadigd.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
15.22

Auto en bus botsen op elkaar

Op de kruising van de Voskuilenweg en de Noordstraat in Venhorst zijn een auto en een busje op elkaar gebotst. Er werd een traumahelikopter opgeroepen en er kwamen een ambulance, politie en brandweer naar de plek van het ongeluk.

Het leek uiteindelijk mee te vallen: de bestuurster van de auto is nagekeken door ambulancemedewerkers maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. En de bestuurder van de bus kwam met de schrik vrij.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision
14.56

Tuinbeeldendief aangehouden in Roosendaal

Een 22-jarige man is opgepakt nadat hij vrijdagnacht drie tuinbeelden weghaalden uit een tuin aan Wouwseweg in Roosendaal. Een buurtbewoonster werd wakker van geluiden en toen zij uit haar raam keek, zag ze een dronken man met een tuinbeeld onder zijn arm weglopen.

Even later zag ze tot haar verbazing nog een tuinbeeld weggesjouwd worden door de man. Ze belde de politie en gaf een goede beschrijving van de man en de richting die hij opging. Toen agenten aankwamen, zagen ze de man die net een huis binnen stapten. Hij vertelde niks te weten van de tuinbeelden maar toen de politie binnenstapte zagen de agenten drie tuinbeelden staan. De man is aangehouden.

13.34

Vrouw uit brandend huis gered in Drunen

Een vrouw is uit haar huis gehaald door agenten en omstanders na een keukenbrand. De brand brak iets na het middaguur uit in een huis aan de Thailandring in Drunen. De brandweer schaalde op naar een middelbrand omdat de vrouw nog binnen zat. Zodra zij uit het huis was gered, wist de brandweer de kleine keukenbrand snel te blussen.

Na de brand is het huis geventileerd en is de vrouw nagekeken door ambulancepersoneel. Hoe het met haar gaat, is niet bekend.

Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
Foto: Jurgen Versteeg/SQ Vision
11.51

Vermiste jongen (13) weer terecht

De 13-jarige jongen die werd gezocht in de omgeving van de Damhertlaan in Helmond is weer terecht. Via Burgernet werd opgeroepen naar de jongen uit te kijken. Via Twitter wordt bedankt voor de hulp bij het zoeken.

11.30

Jongen (13) vermist in Helmond

Een 13-jarige jongen uit Helmond wordt vermist in de omgeving van de Damhertlaan. Op Burgernet wordt een oproep gedaan uit te kijken naar een blanke en slanke jongen van 1 meter 65 met veel en lichtbruin haar. Hij draagt een grijze broek en een blauw voetbal-shirt van de club Bruheze.

Wachten op privacy instellingen...
11.08

Man die jongetje kort meenam in bus meldt zich bij politie

De bestuurder die woensdagmiddag korte tijd een 6-jarig jongetje meenam in zijn bestelbus in Someren heeft zichzelf bij de politie gemeld. De politie vroeg mensen uit te kijken naar een witte bestelbus, maar ook die is inmiddels terecht.

LEES OOK: Man die jongetje (6) korte tijd meenam in bestelbus meldt zich bij politie

10.38

Vertraging A59 bij Waalwijk na ongeluk

Er is 20 minuten vertraging op de A59 bij Waalwijk na een ongeluk bij knooppunt Zonzeel - Den Bosch. De rechterrijstrook is afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...
6.00

Auto raakt van de weg bij A58, bestuurder bekneld

Een auto is rond twee uur vannacht op de afrit van de A58 bij Ruchpen van de weg geraakt en tegen enkele bomen tot stilstand gekomen. De bestuurder raakte gewond. Veel hulpdiensten kwamen ter plaatse en ook landde er een traumahelikopter op de snelweg. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto bevrijd. Waarom de bestuurder de afslag miste en rechtdoor reed, is onduidelijk. De afrit was enige tijd afgesloten voor overig verkeer.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
05.45

Auto belandt op zijkant bij ongeluk Wouwse Plantage

Bij een ongeluk op de afrit van de A58 bij Wouwse Plantage is een auto tegen een verkeersbord gebotst en daarna in de berm op de zijkant beland. De bestuurster raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De afrit was enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Chistian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Chistian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
5.30

Bewoners geëvacueerd bij brand appartementencomplex

Bij een appartementencomplex aan de Meierij B in Sint-Oedenrode heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een brand gewoed. Alle bewoners moesten worden geëvacueerd. Eén bewoner moest naar het ziekenhuis per ambulance. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Sander van Gils/SQ Vision Mediaprodukties
5.00

Flinke wateroverlast in Someren door lek waterleiding

Op de Kerkstraat in Someren ontstond vrijdagavond forse wateroverlast door een lek in de waterleiding. Een deel van de straat stond blank. Terwijl de brandweer bezig was de omgeving af te zetten, werden er nog andere lekkages ontdekt. Volgens een 112-correspondent zou iemand in een gat zijn gevallen dat ontstond door het water. Het is niet duidelijk of het slachtoffer gewond is geraakt. Brabant Water kwam ter plaatse om het lek te dichten.

Wachten op privacy instellingen...
Foto: Dave Hendriks-SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Dave Hendriks-SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Dave Hendriks-SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Dave Hendriks-SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Dave Hendriks-SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Dave Hendriks-SQ Vision Mediaprodukties

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone