6 mensen zeggen geprikt te zijn bij Pleinfestival Kaatsheuvel, vrouw onwel - Omroep Brabant
Video

6 mensen zeggen geprikt te zijn bij Pleinfestival Kaatsheuvel, vrouw onwel

22 mei om 15:02 • Aangepast 30 mei om 14:25
nl
Zes mensen hebben zich zaterdagavond bij een EHBO-post gemeld omdat ze vermoedden te zijn gestoken of geprikt tijdens festiviteiten op het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel. De politie is een onderzoek begonnen. Een van de melders is een 18-jarige vrouw die onwel werd en naar het ziekenhuis is gebracht, aldus de politie.
Profielfoto van Bert van DoornProfielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Op het plein was op dat moment het Pleinfestival bezig, een vierdaags feest met kermis, drive in-show en live optredens.

De Forensische Opsporingsdienst onderzoekt of de zes melders inderdaad zijn gestoken of geprikt en zo ja waarmee. Ook het onwel worden van de 18-jarige vrouw wordt onderzocht.

De politie roept mensen die zaterdagavond op of na hun bezoek aan het Anton Pieckplein onwel werden op om contact te zoeken met de huisarts.

Het Pleinfestival gaat zondag gewoon door. Volgens een woordvoerder van de gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd zaterdagavond. Daarom ziet de gemeente geen reden om het evenement zondag te annuleren.

Stiekem gedrogeerd met een injectienaald
In verschillende landen waaronder Nederland worden de laatste tijd meldingen gedaan van mensen die zeggen tijdens het uitgaan te zijn geprikt, waarbij ze stiekem worden gedrogeerd met een injectienaald. Het slachtoffer wordt vervolgens onwel.

Over dit fenomeen, ook wel 'needle spiking' genoemd, is nog veel onduidelijk.

Jongeren onwel in Helmond
Vrijdagavond raakten bij het Minor Feest in gemeenschapshuis De Geseldonk in Helmond enkele jongeren onwel. Bij het feest waren enkele honderden jongeren aanwezig. Geruchten gaan dat ook hier kinderen zijn geprikt.

Bekijk hieronder de beelden in Helmond:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.